perjantai 23. elokuuta 2013

Pielavesi - terveisiä Perämereltä

Kun tänä aamuna heräsin, ensimmäinen ajatus päässäni oli "Pielavesi". Sitten mietin, miksi Pielaveden asukkaita kutsutaan - pielaVETISIKSI, -VETEISIKSI vai jopa -VETEHISIKSI. Pielavesi on ilmeisesti jossakin täältä Oulusta itään ja etelään, näin olen ymmärtänyt. 

Sinänsä minulla ei ole mitään tekemistä Pielaveden kanssa, mutta paikkakunta liittyy tämän viikon ajatustenjuoksuuni. Pääsin sukeltamaan koko kesän kaksi ensimmäistä valokuvaussukellusta keskiviikkona. Kaikki muut sukellukset olen tehnyt kasvilinjoja tehden tai Kautsky-noutimella raaputellen. Rakastan vedenalaista valokuvaamista, mutta siihen ei ole ollut tänä kesänä aikaa. Kun sukellan, mietin aina vain nykyhetkeä - joko työtehtävää ja sen suorittamista, tai hupisukelluksella vain kuuntelen omaa hengitystäni. Näillä valokuvaussukelluksilla päässäni soi harvinaisesti laulu, Dion Rainbow-yhtyeen aikainen kappale "I'm a man on a silver mountain". 

Otin nämä kaksi sattumanvaraista aivotoimintaa hyvänä merkkinä. Tämän kesän tuulisista säistä huolimatta tiimini on nyt saanut tehtyä kaiken muun vaadittavan, vain parisataa satunnaistettua videopistettä puuttuu enää. Olen stressannut maastotöitä aika lailla ja työt ovat vallanneet ajatukseni päivin ja öin. Erityisesti yöllä se on hämmentänyt myös miestäni Mikkoa, joka yhtenä viikonloppuyönä joutui todistamaan kun kävin kolme kertaa kylpyhuoneessa tarkistamassa, että Maian ja Incan köydet ovat varmasti kiinni. Kun oli niin kova tuuli. 

Pielavesi ja Mies hopeavuorella ovat siis ehkä hyviä ajatuksia. 

Manu inventoi matalaa pistettä Kemin edustalla.

Manu inventoi hieman syvempää matalaa pistettä, joka kuitenkin sijoittuu karikon keskelle.

Niina kodalla.

Essin kuvaamat kiisket Maasarven luontopolun hylyltä.

Outokummun edustan ahvenvitoja Kemissä.

Lari kerii sukelluslinjaa.

Sukeltajan A-lippu - jos näet tämän lipun veneessä tai laiturilla, älä lähesty paikkaa 50 m lähemmäs! Vedessä on sukeltaja.

Larin näkemys täysikuusta Sarvessa.

Selkä-Sarven eteläpäädyn pooki.

Ahvenvidat ja Larin kuplat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti