torstai 30. toukokuuta 2013

Taistele Rakas! - terveisiä Perämereltä

Kansan Tahto kävi haastattelemassa minua tänään. Kun kerroin puhelimessa miehelleni että lehdestä soitettiin, mies sanoi että ”Eikös se ole Suomen punaisin lehti?”.
Värillä ei ole väliä. Sen verran piti kuitenkin katsoa että kurkistaa, mitä Google sanoo Kansan Tahdosta. ”Pohjois-Suomen vasemmistolehti, perustettu 1906.” Kansan Tahto oli kiinnostunut Perämeren vedenalaisista inventoinneista ja rupattelimmekin toimittajan kanssa melkein kaksi tuntia.

Kummallisesti tämä viikko on muutenkin pyörinyt punaisissa merkeissä. Kotona törmäsin Kristiina Halkolan taistolaislaululevyyn, jota kuunneltiin viimeksi vappuna.

Tiistai ja keskiviikko taas menivät Tikkurilassa ArcGIS-kurssilla. Pitäisi opetella uusi paikkatieto-ohjelma, paino sanalla ”pitäisi”. Kovin tuntui vaikealta se kelluva eli keskitetty ArcGIS, joka toimi (jos toimi) langattoman netin kautta. Kaikki aineistot piti ladata kelluvaan versioon verkkolevyiltä, joilta operoiminen on muutenkin hidasta, saati sitten epäluotettavaan nettiyhteyteen yhdistettynä.

Olin ladanut EUREF-FIN-järjestelmästä koko Suomen rantaviiva-aineistoa 22 minuuttia ja juuri saanut sen koneelle kun läppäri ilmoitti ”yhteys katkennut”. Sinne meni kelluva ArcGIS ja melkein puolen tunnin työ. Aineisto pitäisi kuitenkin saada, joten uutta yritystä vaan. Rantaviiva-aineisto siirtyi tällä kertaa reippaassa 18 minuutissa, mutta ladatessani syvyyskäyriä yhteys katkesi jälleen. Luonnollisesti myös rantaviiva-aineisto hävisi samalla kertaa, koska kerran yhteys verkkolevyyn hukkui.

Lähetin tuskaisen ja turhautuneen viestin miehelleni, jolta aina löytyvät parhaat lohdutukset. Tällä kertaa vastaustekstissä luki vain ”Taistele Rakas!!”
Joukko meribiologeja opettelee paikkatieto-ohjelman saloja.

P.S. Ensi viikolla merelle. Sieltä ei ole yhteyttä kelluvaan eikä uppoavaankaan paikkatieto-ohjelmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti