torstai 26. heinäkuuta 2012

Toiminto 21505 = Tavaroiden ja ihmisten kuljettaminen


Jos joku kysyy minulta tänään, mitä olen tehnyt tällä viikolla, vastaan että kantanut tavaroita paikasta toiseen, lastannut niitä maista veneeseen ja veneestä toiseen ja kuljettanut sekä ihmisiä että tavaroita milloin minnekin. Juu, olihan siinä välissä kolme tuulipäivääkin, kun istuttiin vain sisällä ja analysoitiin ja tallennettiin dataa. Puuduttavaa touhua, kun jo kuitenkin ollaan maastossa eikä missään toimistossa, ja kun ulkona paistaa aurinko eikä sada vettä. Ainut vika on että vain tuulee liikaa. Mutta niin rankkoja ja väsyttäviä kuin satojen videoiden analysointipäivät ovatkin, niistä ei jää varsinaista muistijälkeä.
Oulun Metsähallituksen meribiologitiimin armada jättää Krunnit ja siirtyy joukolla Perämeren kansallispuistoon.

Eilisestä illasta taas jäi sekä muisti- että ruumiillinen jälki. Muutettiin nimittäin koko Oulun meribiologitiimi Ulkokrunnista Selkä-Sarveen Perämeren kansallispuistoon. Ja kun kahdeksan hengen tiimi, joka tekee neljä kuukautta töitä maastossa sekä sukeltaen että videokameroiden kanssa inventoiden ja joka käyttää viittä eri venettä, muuttaa, siinä on tavara poikineen.
...ja sitä tavaraa sitten on!!

Varsinaiseksi ongelmaksi uhkasi muodostua se, että tuuli ei meinannut millään laskea alle 7 m/s. Odottelimme koko keskiviikkopäivän, koska iltapäivästä oli luvattu tyynempää, ja kas, ihme tapahtui kello 17! Tuuli laski Kemissä yhdestätoista seitsemään ja Marjaniemessä yhdeksästä kuuteen, ja päätimme lähteä hakemaan Fasteria muuttoavuksi.
Nelilehtivesikuusia Ulkokrunnilla.

Tietysti alkoi sataa kun kannoimme tavarapinoja rannalle lastaamista odottamaan, mutta se oli odotettavissakin, kun matalapaineen keskus ja tyyni hetki saavuttivat Ulkokrunnnin. Kolmen tunnin kantamisen ja pakkaamisen jälkeen tavarat oli pinottu rannalle ja tunnin päästä siitä pakattu veneisiin. Armadaa johdin minä Maialla, seuraavina tulivat Yliopiston laina-Buster ja Metsähallituksen oma Buster, ja viimeisenä Faster kumivene-Pikku-Pauhaa vetäen. Komea laivue kerrassaan, kun kuljimme suoraan kohti auringonlaskua yhdeksän maissa illalla. Samalla näki konkreettisesti, ettäa aurinko todella laskee hyvin pohjoiseen näillä lakeuksilla, kun Krunneilta Selkä-Sarvelle ajetaan luoteeseen tai luoteen ja pohjoisen välille koko matka, ja koko ajan kuljimme suoraan kohti aurinkoa.
Vesisammal Maasarven vedenalaiselta luontopolulta.

Meri tyyntyi lähes kokonaan, vaikka edellisen puolen viikon kovan tuulen maininki hyppyyttikin aina välillä. Sarveen päästiin puoli kymmenen maissa ja päivällispöytään yhdeltätoista illalla. Sauna lämpeni puoliltaöin ja nukkumaan päästiin kahdelta tänä aamuna. Nyt tuntuu sitten kaikissa lihaksissa, että eilinen on kannettu painavia ja ergonomisesti hankalan mallisia tavaroita edestakaisin.
Muuttopäivällinen kello 23.00 Selkä-Sarven yössä.

Muuttaessa tuntuu aina, että tavaraa vain on ja on eikä se koskaan lopu, ja varsinkin kun Ulkokrunnissa sitä joutuu kiskomaan maitokärryillä hyttysten infestoiman rehevän metsän läpi monen sadan metrin mittaista polkua pitkin. Talvella sitten kuitenkin on jo unohdettu, miten ikävää muuttaminen on, ja tällekin kesälle on suunniteltu neljässä eri paikassa asumista. Muutamme siis viisi kertaa, koska vimeisestä paikasta on vielä muutettava kotiinkin.

Tänä kesänä ajankäytön seurantamme on tiukempaa kuin koskaan. Sieltä löytyy nyt uusi toiminto, numero 21505, tavaroiden ja ihmisten kuljettaminen. Tällä viikolla tätä toimintoa on harjoitettu varsin hyvin tuloksin ja lukuisia tunteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti