perjantai 10. kesäkuuta 2011

Peilipinnalla

Mikä mahtava viikko! Tänä aamuna eli perjantaina kello 6.30 oli +23 astetta lämmintä! Ja mitkä kelit merellä! Koko keskiviikon ja torstain oli aivan peilityyntä, ei tuulenvirettäkään, ja mahtavan lämmintä, ja aurinko paistoi, ja videopisteitä syntyi! Olihan taas hienoa olla merellä töissä!
Tästä kelistä ei voi valittaa!
Nyt on tiimikin kokonaisuudessaan töissä. Tänä vuonna meitä on enemmän kuin koskaan! Minun ja Juskun lisäksi kesäksi tuli projektitöihin Markku, ja harjoittelijoiksi Anna ja Niina Oulusta ja Manu Jyväskylästä. Yliopiston porukan kanssa liikutaan niin että Jorma ajaa useimmiten Fasteria. Ja maanantainahan muutettiin siis Ulko-Krunniin, Krunnien luonnonsuojelualueelle, jossa asustellaan seuraavat pari kuukautta.

Maanantai meni muuttaessa tavaroita Krunneille ja hakiessa Busteria huollosta ja anellessa paukkuliivejä huollosta. Ei kuulemma maahantuojalla ole varaosia. Aika kummallista juuri ennen veneilykautta. Lainataan sitten Perämeren tutkimusaseman liivejä. Tiistaina tuuli eli tehtiin huoltotöitä ja valmisteltiin viimeiset kamerat kesän töitä varten.
Saunan terassilta...
Keskiviikkona sitten tyyntyi. Ja tyyntyikin kunnolla! Miljoonat hyttyset kiusasivat luotsitalolla pahemmin kuin koskaan mutta niistä päästiin kun lähdettiin kuvaamaan. Ihme kyllä, kaikki sujui hyvin, sekä veneet että kamerat toimivat! Keskiviikkoiltana tehtiin vielä koko kesän kaikkein haastavimmat pisteet valmiiksi. Olipa mahtavaa kelluskella täysin rasvatyynellä merellä ja ottaa todella hyvälaatuista videota! Päivä hiukan venähti mutta oli kyllä sen arvoista.
Manu kuvaa Fasterinnokalla jossakin Ulkopallosen länsipuolella.
Yhtenä iltana Manu pyydysti hauen paljain käsin. Moniin Krunneista tietämättömien kyselyihin olin vastannut että ei, saunasta ei pääse uimaan, koska ranta on niin matala. Manu päätti yrittää ja könysi kaislikon läpi muutaman kymmenen metriä vain löytääkseen itsensä nilkansyvyisestä ja silmänkantamattomiin jatkuvasta lahdesta. Katselimme saunan terassilta, mitä rannassa oikein tapahtui kun mies lähti villinä hyppelemään pitkin rutakkoa. Oudon tanssin jälkeen selvisi syy - Manu oli pyytänyt kiloisen hauen rantavedestä! Seuraava näytös oli hauen tappo - paljain käsin kun on vaikea tarttua haukea pyrstöstä että voisi iskeä sitä kiveen, kalikoita ei ollut saatavilla kun oltiin ruovikossa, eikä edes kiviä, kun lahden pohja oli pelkkää silttiä, joten Manu ryhtyi paiskomaan haukiparkaa kaksin käsin ja olan takaa maahan. Kuolihan se tässä käsittelyssä. Ei kuitenkaan päätynyt paistinpannulle, koska hauki oli ilmeisesti matalassa vedessä rimpuillessaan raapinut koko mahansa auki.
Tämän kesän tiimiä ja veneistöä.
Torstaina harmitti. Keli jatkui mahtavana, mutta merelle ei päästy a) tarpeeksi aikaisin, koska yliopiston Mårdilla ja Fasterilla piti odotella mantereelta tulevia yliopiston vieraita ja b) tarpeeksi suurella kalustolla, koska Busterin moottori poltti ämpärikaupalla sulakkeita eikä sillä uskaltanut lähteä muualle kuin rantaan ja korjaamoon. Saatiin kuitenkin 80 pistettä tehtyä, loppujen lopuksi. Ja sitten piti lähteä pois peilityyneltä mereltä että saataisiin yliopiston vieraat taas maihin. Ja perjantaiksi piti tulla tänne hikiseen toimistoon hoitamaan burokratiaa. Pöh.

Mutta mahtava viikko siis, ja loistava alku kaudelle!

Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti