torstai 27. heinäkuuta 2023

Nopeat byrogratian rattaat

 

Tyyni ja poutainen merimaisema
Työmaalla. Kuva: Essi Keskinen / Metsähallitus

Välillä byrogratian rattaat pyörähtävät nopeasti.

Kello oli 9.15 torstaiaamuna kun istuin autoon pelkääjänpaikalle matkalla kohti Vaasaa. Toinen auto varusteineen suuntasi Köklotiin ja myöhemmin päivällä Kannäsiin pohjoisempaan Merenkurkkuun hoitamaan yhden merenhoidon seurantalinjan.

Katselimme eilen illalla karttaa ja löysimme haluamamme sukelluspaikan. Sinne mentäisiin autolla, koska niin oli logistisesti paljon järkevämpää. Kartan mukaan tiellä on puomi ja alue on aidattu. Ilmakuvassa halutulla rantatontilla näyttäisi olevan jotakin öljytynnyreihin ja -putkiin liittyvää.

Tarkistimme kiinteistönumeron. Laitoin Teamsiin viestin kollegalle, jolla arvelin olevan pääsyn Kiinteistörekisteriin. Aamulla häneltä tuli tieto, että kiinteisöt on Uudenkaarlepyyn kaupungin omistuksessa.

9.15 auton kyydissä aloin siis selvittää asiaa. Uudenkaarlepyyn kaupungin vaihteessa oli viesti, että he ovat lomalla 30.7 asti. Etsin siis yhteystiedoista jotenkin järkevän kuuloista yhteyttä, ja heti ensimmäisellä tärppäsi. Hallinnon kanslisti (maaseututoimisto) vastasi puhelimeen ensiyrittämällä, vaikka arvelin, että näin lomakaudella joudun soittelemaan läpi ison joukon ihmisiä.

Gun-Helenin suomi oli huomattavan hyvää minun ruotsiini verrattuna, mutta pyydettäessä lähetin kuitenkin vielä varmuuden vuoksi pari karttaa ja kirjallisen selvityksen meidän tekemisistä tekstiviestitse, sekä kaksikielisen kollegan puhelinnumeron.

Gun-Helen vastasi, että hän katsoo mitä pystyy tekemään, ja että "pitääkö työ tehdä heinäkuussa?" Sanoin, että työ tehdään tänään joka tapauksessa, n. 3 tunnin päästä, mutta jos emme pääse autolla halutulle rannalle, suppaamme sukelluskaluston SUP-laudalla paikalle lähimmältä mökkirannalta, joka näytti olevan n. puolen kilometrin päässä kohteelta. Gun-Helen vastasi tekevänsä parhaansa.

9.26 saapui viesti, että avain on Johanilla ("puhelinnumero") ja "olen jo soittanut Erikalle tästä."

Johanille on soitettu ja portin avaamisesta sovittu.

Kuka sanoo, että kaupunkien kanssa asioiminen kestäisi kauan? Tämä asia selvisi vajaassa vartissa. Valtava kiitos Uudenkaarlepyyn kaupunki ja Hallinnon kanslisti Gun-Helen! 

Essi Keskinen, meribiologi

Kaksi henkeä meloo SUP-laudoilla tyynellä merellä
SUP-laudat toimivat kivikkoisessa meressä, minne ei veneellä uskalla... Essi Keskinen / Metsähallitus


Tyyni meri, pilvet heijastuvat pinnasta
Essi Keskinen / Metsähallitus


Tyyni meri, pilvet heijastuvat pinnasta
Essi Keskinen / MetsähallitusEi kommentteja:

Lähetä kommentti