sunnuntai 27. elokuuta 2017

Suomen luonnon päivänä

""
Kemin kuoro esiintyy Kemin sisäsatamassa Katariina-laivan kannella Suomen luonnon päivänä 26.8.2017.
Jokainen on varmaan jo havahtunut huomaamaan, että Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Suomen luontoa on juhlittu neljänä eri vuodenaikana #luonnonpäivät -tapahtumilla, ja luonnon juhlavuosi huipentui eiliseen Suomen luonnon päivään. Liput nousivat salkoon ja lähes jokaisessa Suomen kansallispuistossa lauloi kuoro. (Suomi on muuten ensimmäinen maa maailmassa, jolla on nyt virallinen liputuspäivä luontonsa kunniaksi. Jo yksi sitä sietäisi juhlia! http://metsahallitusmerella.blogspot.fi/2016/12/liputuksen-arvoinen.html )

Suomen luonnon päivänä lauantaina 26.8.2017 Suomi täyttyi erilaisista tapahtumista. Oli illallista tähtitaivaan alla, perhetapahtumia, tansseja, markkinoita ja tietysti ne kuorot.
Yllättävän moni huomasi saaneensa roskan silmäänsä kun kuoro kajautti viimeisenä Finlandia-hymnin.
Yhdistetty Perämeren ja SEAmBOTH -hanketiimi eli minä ja työharjoittelija Mikko esittelimme Kemin sisäsatamassa Metsähallituksen meribiologista toimintaa, SEAmBOTH-hanketta ja Perämeren kansallispuiston vedenalaista luontoa. Jälleen kerran yllätti positiivisesti, kuinka monet pysähtyivät juttelemaan, katsomaan kuvia ja kyselemään, joskus pitkäksikin aikaa. Lopuksi moni toivotti "Teette hyvää työtä, hieno juttu!" Saumaton Perämeri -hankkeeseen todettiin aina että "kuulostaa järkevältä tehdä yhtenäisiä karttoja Perämerestä yhdessä ruotsalaisten kanssa, ihme ettei sitä ole tehty jo aiemmin". Kaikki eilen liikekannalla olleet ihmiset ymmärsivät luonnon arvon ja olivat yhtä mieltä siitä että sitä pitää suojella tulevaisuutta varten.
Ihmisiä tutustumassa hankkeeseen teltassa. Pöydällä hankkeesta kertovaa materiaalia.

Hankkeen esittelypöytä edestäpäin. Metsähallituksen ja rahoittajien logot edessä, taustalla roikkuu pelastautumispuku.
Kiitän koko sydämeni pohjasta kaikkia vierailijoita, kuoroja, veneilijöitä, Pohjanmaan luontokuvaajia, Katariina-alusta ja koko Kemin satamaa hienosta ja lämminhenkisestä tapahtumasta eilen. Huolimatta Suomen kesän heittämästä haasteesta (+7 astetta lämmintä, kova tuuli ja tihkusadetta eli päällä oli pitkien kalsareiden lisäksi pipo, fleece ja sormikkaat) kiitän kaikkein eniten Suomen luontoa, joka on antanut syyn näin hienojen tapahtumien järjestämiseen.
Onnea Suomi 100 v ja onnea Suomen luonto!
Essi Keskinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti