keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Suhdesoppa


Tästä ne valmistelut lähtee...

Painettu ja virallinen versio:

Missio: Tutustua Maakrunnin Säätiön ihmisiin.
Visio: Viranomais- ja suojelutyö toimii tulevaisuudessakin Krunnien luonnonsuojelualueella Maakrunnin Säätiön, Metsähallituksen, ELY-keskuksen ja Oulun yliopiston Perämeren tutkimusaseman toimivana yhteistyönä. Luontoarvot yhdellä Suomen vanhimmista ja upeimmista suojelualueista on turvattu.

Epävirallinen kahden naisen (=Perämeren meritiimi, Essi ja Johanna) versio:

Missio: Tutustua Maakrunnin Säätiön ihmisiin samalla kun syödään hyvin.
Visio: Saamme edelleen tehdä töitä ja asua upealla Ulko-Krunnilla. Ja huomiseksi lounaaksikin jää ehkä vielä thaimaalaista.

Oulun yliopiston biologianlaitoksen tutkimusteknikko Jari Ylönen otti yhteyttä ja kysyi, järjestettäisiinkö Kasvimuseon tiloissa yhteinen sidosryhmätilaisuus, jossa tapaisivat Maakrunnin säätiön ihmiset, Perämeren tutkimusaseman tutkijat ja Metsähallituksen Perämeren meritiimi. Jari ehdotti tapaamiseen epävirallisempaa lähestymistapaa (minä ja Johanna kokkaisimme thaimalaista ruokaa), jotta tilaisuuden luonne pysyisi rentona.

Nousukaudella käytiin pitkillä (ja kosteilla) bisneslounailla, joilla ilmeisesti myös keskusteltiin asiaa. Ainakin hoidettiin suhteita. Yhdeksänkymmentäluvulla telkkarista tuli poliittinen satiirisarja Hyvät herrat, jossa asioita (ja suhteita) hoidettiin saunassa. Näinhän Suomessa on ennenkin toimittu. Eikös Kekkonenkin saunottanut vieraitaan? Naiset vain keksivät jossakin vaiheessa närkästyä, kun eivät päässeet miesten saunaan hoitamaan Hyvä Veli –verkostojaan. Monien kongressien ja seminaarien yksi tärkeimmistä tehtävistä on toimia verkostoitumisen apuvälineenä. Parhaita tilaisuuksia tähän ovat posterisessiot viinilasillisen kera ja kongressipäivälliset.

Minusta hyvän ruuan äärellä ei koskaan voi tapahtua mitään pahaa. Ruokapöytä on siis mitä oivallisin paikka hoitaa sidosryhmäyhteistyötä ja edunvalvontaa, vaikka sanahirviöinä en näitä haluaisi ruokapöytään tuodakaan. Lounastapaamiset ja kokoukset päivällispöydän ääressä pitäisi ottaa useamminkin käyttöön, kun halutaan hyvässä hengessä aloittaa jotakin tai vain vaihtaa kuulumisia.
Oulun yliopisto tarjosi thaimaalaista ruokaa: uunisiikaa, haukipullia, vihreää kanacurrya, possu-dimsumia, äyriäissalaattia, lasinuudeli-mango -salaattia, kurkku-maapähkinäsalaattia, possun jauhelihasalaattia ja naudanfilesalaattia. Jari Ylönen tarjosi viiniä ja olutta. Essi tarjosi kalliimmat ruoka-aineet eli luomu-naudan sisäfileen, jättikatkaravut ja pienet seepiat (mustekalat). Ruoka laitettiin talkoohengessä Essin, Johannan ja Jarin kanssa.

Jarin ehdottama sidosryhmäpäivällinen tapahtui tiistai-iltana (aprillipäivänä) Oulun yliopiston Kasvimuseon tiloissa. Tilaisuus sujui erittäin hyvässä hengessä, ESCAPE-projekti (jossa uhanalaisia kasveja kasvatetaan laboratorio-oloissa ja pyritään siirtämään uusille kasvupaikoille entisten tuhouduttua) ja Lassi Kalleisen hienot Krunnien valokuvat käytiin läpi. Metsähallituksen Perämeren meritiimi kiitteli vuolaasti siitä että on vuosien VELMU-työn varrella saanut käyttää tukikohtanaan upeaa Ulko-Krunnin luotsitaloa. Maakrunnin säätiö sai kasvot, kuten me meribiologitkin, jotka olemme vain vuosien ajan anoneet tutkimus- ja maihinnousulupia Krunnien luonnonsuojelualueelle byrokratian rattaiden kautta. Varsin onnistunutta edunvalvontaa ja sidosryhmäyhteistyötä siis.


Ja mikä parasta: ruoka oli tosi hyvää! Ja sitä jäi vielä lounaaksi asti J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti