sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Merellä töissä ja vapaalla - terveisiä Perämereltä

Essi on seuraavat kolme viikkoa kesälomalla joten Suvi jatkaa blogin kirjoittelua. Palataanpa ajassa viikko taaksepäin. Olin Toppilan Meripäivillä kertomassa ihmisille Perämeren meritiimin töistä. Pääsimme Niinan kanssa jututtamaan satoja ihmisiä ja kuulemaan monenlaisia tarinoita merellä liikkumisesta. Lauantaina sää oli aika kurja joten pidin pelastautumispukua päällä kun siinä oli niin mukavan lämmin ja se suojasi vesisateelta. Iltapäivällä menin katsomaan pelastusnäytöstä puku päällä ja pääsinkin osallistumaan siihen asuni vuoksi. Se oli tosi jännää!

Metsähallituksen vahvistus mukana pelastusnäytöksessä.

Kun olimme maanantaina päivällä inventoimassa nousi yllättäen kamala sumu! Näkyvyys oli ehkä kymmenen metriä ja kuvaushommat piti lopettaa siihen. Alkuillasta sää kuitenkin muuttui paremmaksi joten osa porukasta lähti vielä tekemään töitä. Päivästä tulikin aika pitkä, koska olimme lähteneet Oulusta liikkeelle aamulla kahdeksalta ja viimeiset tulivat inventoimasta illalla yhdeltätoista.

Tiistaina oli kova tuuli, joten jouduimme päiväksi sisähommiin. Tekemisen puutetta ei kyllä ollut, koska olimme parin viikon aikana saaneet tehtyä hommia hyvin. Ohjelmassa oli siis muun muassa excel-taulukoiden naputtelua. Monta tuntia kestänyt koneen naputtelu sai kuitenkin meidät hieman levottomiksi ja Essi ehdotti että olisikohan aika pitää tauko. Lähdimme siis porukalla kiertämään saarta jossa Kalajoella asustamme. Saari on todella kaunis ja sieltä löytyy monenlaista jännää. Päädyimmekin muun muassa hyppimään silokallioilla ja tutkimaan pirunpellon kivistä löytyvää kasvillisuutta. Retki oli oikein virkistävä ja sen jälkeen jaksoimme taas jatkaa sisätöitä.

Piristystä tuulipäivään

Työntekijät on terveitä kun ne leikkii? :)

Tehokasta työskentelyä tiistai-iltana vielä syönnin ja saunomisen jälkeen.

Tiistaina alkuillasta Aleksi saapui Vaasasta viettämään meidän kanssa yhden illan ja yön. Keskiviikkoaamuna kolme meidän tiimistä ja Vaasan vahvistus suuntasivat pohjoiseen laittamaan vedenalaisen luontopolun kuntoon. Me viisi jäljelle jäänyttä pakkasimme Busterin niin täyteen kuin mahdollista ja lähdimme tekemään pitkää työpäivää. Tarkoituksena oli päästä sukeltamaan, videokuvaamaan ja ottamaan pohjaeläinnäytteitä. Ja teimme kaiken suunnitellun! Juhannuksen vuoksi tämä työviikko oli normaalia lyhyempi, mutta olimme oikein tehokkaita ja pääsimmekin torstaina juhannuksen viettoon hyvällä omallatunnolla.

Buster melko täyteen lastattuna.


Nyt on kolme viikkoa töitä takana, mutta merelle täytyi päästä myös vapaa-aikana. Suuntasinkin juhannuksen viettoon Iihin Selkälettoon. Siellä pääsi mainiosti irtautumaan arjesta ja ottamaan rennosti hyvässä seurassa. Ensi viikolla onkin sitten edessä viimeinen viikko Kalajoella ja torstaina muutamme Hailuotoon.

                                             Juhannustaimen pyydystetty!                      Tytöt rentoutumassa  riippukeinussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti