perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kai maailman paras työharjottelupaikka - terveisiä Perämereltä

Heipä hei kaikille blogin lukijoille! Täällä kirjoittelee viidennen vuoden luonnonmaantieteen opiskelija ja Perämeren meritiimissä työharjottelua tekevä Suvi. Opiskelen Oulun yliopistossa pääaineena maantiede ja sivuaineina biologia, geologia ja kasvatustiede. Minä ja tiimimme toinen harjoittelija Linda olemme ehkä kaksi Suomen onnekkainta työharjoittelijaa.

Pelastautumispuku pitää kylmyyden ja veden loitolla.

Työnteko alkoi kenttäkauden avajaisilla Vaasassa. Tätä ennen olin ehtinyt tutustua Essiin ja Johannaan, mutta muut työkaverit tapasin vasta Vaasassa. Kenttäkauden avajaisissa oli aika paljon ihmisiä, koska sinne kokoontui lähes koko Pohjanmaan Luontopalveluiden luonnonsuojeluporukka. Meidän tiimin jäsenet tulivat tutuiksi nopeasti ja meidät harjoittelijat otettiin heti osaksi porukkaa. Jo toisena iltana mietiskelin kuinka onnekas olenkaan ja ajatukseni kiteytyvät aika hyvin facebook-päivitykseeni: ”Mulla on ehkä paras työharjottelupaikka -- Kaikki tiimin jäsenet on huippukivoja ja hommat vaikuttaa mielenkiintoisilta. Vaasassa näky kaikkea jännää, muun muassa De Geer-moreeneja, mustakurkku-uikku, riskilöitä ja kyhmyjoutsenia.”

De Geer-moreeneja Vaasassa.

Kesäkuussa teemme töitä Kalajoella Rahjan saaristossa. Ensimmäisten työpäivien aikana olen oppinut paljon niin inventoinneista kuin yleensäkin merellä työskentelystä. Hyvällä säällä on todella suuri vaikutus siihen, kuinka miellyttävää töiden tekeminen on, ja onko työnteko lainkaan mahdollista. Välillä työpäivät venyivätkin pitkiksi kun sää oli niin hyvä, ja toisaalta taas tuulisella säällä täytyi tyytyä sisätiloissa tehtävään työhön ja laitteiden huoltoon. Näiden kahden viikon aikana minulle on opetettu paljon uusia asioita. Näistä huvittavin lienee se kun opeteltiin pissaamaan veneestä..voin kertoa että se ei naisille ole helppoa! Mutta hyvät naurut saatiin aikaiseksi J

Lepäsessä Metsähallituksen mökin läheisyydessä on paljon lintuja.

Minulla on myös opettelemista jokailtaisissa saunomistuokioissa. En oikein kestä kovia löylyjä ja saunominen jää siksi melko vähälle. Nyt saunominen on kuitenkin välttämätöntä, koska se on oikeastaan ainut mahdollisuus peseytyä kunnolla. Raskaan työpäivän jälkeen se tekee myös hyvää lihaksille ja uni tulee paremmin. Ehkä siis tämän kesän jälkeen minustakin tulee tämän kansallislajin innokkaampi harrastaja!

Keskiviikkona vierailimme Maakallassa hienossa kirkossa.


Edustan meidän tiimiä muutamissa yleisötapahtumissa kesän aikana. Näistä ensimmäinen oli Kalajoella järjestetty Pyrstöpäivä ja seuraavaksi menen Toppilan Meripäiville 15-16.6. Tule siis Toppilaan kyselemään lisää tekemästämme työstä Perämerellä! J

Kalajoen hiekkasärkillä.


Pyrstöpäivän jälkeen Niina ja Linda innostuivat akrobatiasta.

Riitalle kiitokset! Kastoimme herkut Perämeren vedessä ennen korkkausta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti