lauantai 22. syyskuuta 2012

Kotkan komeuksissa

Äänessä taas Johanna, Essin ollessa lomalla.

Tällä viikolla Oulun porukka oli taas hajaantuneena ympäri Suomea. Minä ja Niina vaihdettiin Manun kanssa paikkaa, ja mentiin Kotkaan Larin ja Vaasan Ulrikan kanssa. Manu tuli puolestaan Ouluun Essin, Pekan ja Markuksen avuksi. Viikon sana oli HD-linjat, joiden tekemisen kanssa alkoi olla jo pikkuisen kiire.
Uusi HD-kamera
Meidän Kotkan Pohjanmaan tiimi majoitettiin lähelle Venäjän rajaa, Haminan Ulko-Tammion saarelle, josta oli hyvä tehdä ulkomereisiä HD-linjoja. Lari ja Ulrika opettivat Niinalle ja minulle HD-linjakuvauksen salat ja niin päästiin aloittamaan kuvaaminen vihdoin tiistaina. Sain huomata heti ensimmäisen linjan kanssa, kuinka tuskaisen painavan kameran olimme saaneet kuvaamista varten. Normaalit pistekuvauskameramme ovat kuin kärpäsen pieru uuden, hienon HD-kameran rinnalla. Vuorottelemalla saatiin kuitenkin säästettyä sen verran käsilihaksia, että jaksettiin roikottaa kameraa veneestä vielä torstainakin. Kuvaaminen meinasi vastustaa aina välillä myös muistakin syistä: milloin akku loppui kesken, ohjelma jumitti, alkoi sataa vettä tai aallot olivat liian isoja. Loppujen lopuksi saatiin kuitenkin kuvattua linjoja haluamamme määrä.

Lari valokuvaussukelluksella
Jyrkkä kallioranta
Tuulinen ja sateinen viikko ei tosiaan ollut säiden puolesta missään puolella Suomea kovin ihanteellinen, ja siksi ehdimme käydä tutustumassa myös Ulko-Tammion saaren luontoon ja historiaan. Jylhät kalliorannat olivat meille normaalisti Perämerellä liikkuville vierasta, mutta upeaa katsottavaa. Tuntui hurjalta ajaa ihan muutaman metrin päähän kalliorannasta ja huomata kaiun antavan syvyydeksi jotain 20 metrin tienoilta. Että terveisiä vaan Perämeren kivisille maankohoamisrannoille! Saarella oli myös sotahistoriaa, ja löydettiinkin sieltä mm. tunneli ja tykki. Vitsit, jos olis päässyt pienenä sellaiseen tunneliin…! :)

Raskas rannikkotykki 152/45C (Canet)
Sammalsaaret kalliolla

Tunnelin toinen pää...
Perjantaina sitten Ulrika antoi meille kyytiä Grisslanilla, kun palattiin tuulen tuiverruksessa ja sateen ropistessa takaisin Kotkaan. Viime yö meni junassa ja nyt istun toimistolla.
Vähän oli kylymä...
Oulun porukka oli päässyt kuvaamaan HD-linjoja vasta keskiviikkona maanantain ja tiistain myrskyjen jälkeen. Merenkäynti oli ollut vielä keskiviikkonakin melkoista ja linjoja oli tehty merisairauden uhalla. Essi jäi sitten torstaina suunnitellulle lomalle. Koska linjoja jäi kuitenkin vielä jäljelle, on osa porukasta paraikaa kuvaamassa niitä. Pidetään peukkuja, että onnistuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti