torstai 13. syyskuuta 2012

Hajaantumista, MUOTIA, sähkötöitä ja tekniikkaa…

Minä (Johanna) ja Niina oltiin tällä viikolla meidän tiimistä ainoat, jotka lähti Kalajoelle kartoittamaan. Saatiin vahvistusta Vaasan tiimistä, kun Charlotta, Tuuli ja Mikko saapuivat apuun. Maanantaina ja tiistaina aurinko ei järin paistellut, vaan sää oli pilvinen ja kolea. Päivät kuitenkin hurahtivat ohi nopeasti saariston suojissa kartoittaessa. Keskiviikkona tuuleskeli jo hieman enemmän, ja tehtiinkin vain aamupäivästä inventointihommia. Iltapäivän huolto- ja toimistotöiden lomassa me tytöt saatiin sitten hullu ajatus kuvata ”Metsähallituksen Pohjanmaan meribiologitiimien vuoden 2012 syysmallistoa”. Kuten Essi on aiemmin blogissa kirjoittanut, on kunnon pukeutuminen erittäin tärkeää meribiologin työssä.

Tässä parhaat palat mallistosta:

Retro, Navy-sininen, topattu välipuku on ominaisuuksiltaan kevyt ja lämmin. Väljä malli sopii niin iso- kuin pienikokoisillekin naisille ja miehille.


Kirkkaanoranssi, veden- ja tuulenpitävä, päivittäiseen käyttöön soveltuva pelastautumispuku on ihanteellinen asu Suomen ankariin oloihin. Se kelluttaa veden varaan joutuessa, eikä hengitä ollenkaan.


Miellyttävän tuntuisesta trilaminaatista tehty musta kuivapuku on erittäin vedenkestävä.

Se maastoutuu joskus liiankin hyvin tummaan mereen.

 


Uskomattoman lämmin ja trendikäs kelluntapuku koostuu indigonsinisistä henkselihaalareista ja raskaasta takista. Pukua voi piristää raikkaan värisillä asusteilla ja aurinkoisilla kengillä.


Huomioväreillä ja heijastimilla koristellut, vedenpitävät housut ja takki saattavat päästää vettä läpi toisinaan. Aurinkolasit ovat koko vuoden ehdottomin hitti suojaamaan silmiä auringolta.


Valokuvaaja epäili kuvan taiteellisuutta, mutta onneksi ammattimallit onnistuivat luomaan otokseen hämyisää lumoa.


Vaasalaisten tervehdys:

Vaasan Meritiimistä tuli tällä viikolla Mikko, Charlotta ja Tuuli vierailemaan Kalajoelle ja auttamaan Oulun tiimiä. Oli mielenkiintoista nähdä miten toisessa tiimissä työskenneltiin, ja oli kiva tutustua myös Oulun tiimin porukkaan. Ilma oli harmaa, mutta sydämissämme paistoi rauhan ja yhteistyön kynttilä :) Tuloksena tästä syntyi sekä monta tehtyä kuvauspistettä että katsaus sesongin 2012 muotiin! Juhlistimme maastokauden viimeisiä päiviä "mys" leffaillalla, joita ei tietääksemme olekaan koskaan ennen tiimissämme pidetty. Kiitos vieraanvaraisuudesta ja tulemme mielellään uudestaan taas joskus!     -Tuuli

Mikko, Charlotta och Tuuli från Vasas havsinventerings-team besökte den här veckan Kalajoki för att hjälpa Uleåborgs team. Det var intressant att se hur man jobbade i den andra gruppen och trevligt också att bekanta sig med Uleåborgs-gänget. Vädret var verkligen grått, men i våra hjärtan sken fredens och samarbetets ljus :) Resultatet blev både många filmade punkter och en titt på säsongens mode 2012! Vi firade fältsäsongens sista dagar med mysiga filmkvällar, vilka till våran kännedom aldrig har upplevts tidigare. Tack för gästvänligheten och vi kommer gärna igen någon gång! -Charlotta

Lopputiimi seikkaili ympäri Suomea: Anna jatkoi istumistaan Helsingin päässä videoita tuijotellen; Lari ja Manu menivät helppimään kotkalaisia HD-linjakuvausten parissa; ja Essi, Pekka ja Markus sekä Vaasasta saatu vahvistus, Annica, pähkäilivät sähkötöiden ja tekniikan parissa, jotta HD-linjakuvaukset pääsisivät kunnolla käyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti