perjantai 31. elokuuta 2012

Soluttautujat

Tämä on väliinputoamisviikko. Oulun meritiimi lähti viime viikolla Selkä-Sarvesta ja on ensi viikolla menossa Rahjan saaristoon. Tällä viikolla päätettiin tehdä rästitöitä toimistolla.


Haaste 1: Kuinka saada 8 meribiologia mahtumaan 3 hengen huoneeseen työskentelemään 5 tietokoneella.

Haaste 2: Kuinka saada 8 ulkotöihin tottunutta meribiologia suostuteltua neljän seinän sisälle viideksi päiväksi.
Neuvotteluhuonetta voi käyttää myös kasvilaboratoriona.

Haaste 1 ratkaistiin niin, että varattiin myös pari neuvotteluhuonetta koko viikoksi. Toisessa työskenneltiin hiki hatussa videoiden analysointien ja Excel-tallennusten parissa, toisessa mikroskopoitiin kahlaus- ja sukelluslinjoilta otettuja kasvinäytteitä ja prässättiin kasveja myöhempää tunnistusta ja herbaarioita varten. Työkäyttöön otettiin myös neuvotteluhuoneiden tietokoneita ja ihmisten henkilökohtaisia tietokoneita. Ja ainahan 8 meribiologia on mahtunut pienempään tilaan kuin 8 ei-meribiologia, näkeehän sen meidän maastomajoituksistakin. Kun hain avainta neljän hengen henkilöstöasuntoon, jonne meitä oli menossa viiden hengen porukka, Tikkurilan aulan tyttö sanoi vain että "No kyllähän te mahdutte, te olettekin meribiologeja."
Luodeletolla inventoimassa.

Haaste 2 oli vaikeampi ratkaista, koska ongelma on enemmän henkistä laatua eikä aukene innovatiivisillakaan tila- tai välineratkaisuilla. Haastetta lähdettiin kohtaamaan niin, että tiimin levottomimmille jäsenille keksittiin töitä, jotka edellyttivät toimistosta poistumista silloin tällöin. Yliopistolle piti käydä maksamassa vanha bensavelka, Busterin potkuri piti viedä huoltoon jne. Tiistain tuulettomassa iltapäivässä käytiin myös tekemässä yksi rästiin jäänyt sukelluslinja ruopattavaksi aiotulle rannalle. Keskiviikolle oli sovittu treffit Oulun yliopiston kasvigurun kanssa ja tylsistyneimmät kävivät tutustumassa kasvitieteelliseen puutarhaan. Torstaina ihmiset rupesivat puhumaan jo viikonlopulle lähdöstä ja saldovapaan pitämisestä perjantaina. Ainoastaan kaksi henkeä pysyi toimistossa koko viikon.
Direktiivilaji upossarpion kukka.

On ollut outoa olla toimistolla viikko. Monet tiimiläisistä näyttävät vähemmän maastobiologeilta ja enemmän kaupunkilaisilta, kumisaappaita ei ole yhtä montaa paria kuin maastossa, ollaan käyty syömässä myös lounasravintolassa pelkkien eväiden sijaan. Toimistolla on muitakin ihmisiä kuin vain omaa tiimiä. Silti itsestä tuntuu jotenkin erilaiselta, mehän ollaan vielä menossa maastoon. Ei tässä nyt vielä kuitenkaan kokonaan toimistoiduta. Jalka on vielä oven välissä, haluan vielä jatkaa maastokautta, vaikka lehdet jo putoilevat puista.

Nyt olisi hienot suunnitelmat valmiina ensi viikolle ja Kalajoelle menolle. Toimisto pölyttyköön yksinään vielä muutaman viikon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti