perjantai 13. heinäkuuta 2018

Saumatonta sidosryhmäyhteistyötä


Ihmisiä ulkona pöydän ääressä, johon on katettu päivällinen.

Saumaton Perämeri SEAmBOTH -hanke järjesti Ulkokrunnin saarella, Oulun yliopiston Perämeren tutkimusasemalla, Krunnien luonnonsuojelualueella sidosryhmätilaisuuden. Kuulostaa kuivakkaalta, vaikka oli kyllä kaikkea muuta.

Ulkokrunni on tuulille altis, ja edes Meripelastajat eivät mielellään lähde yli kymmenen metrin pohjoistuulella Krunneille. Vene pitää jättää poijuun, ja viimeiset puoli kilometriä hoitaa pienellä maihinnousuveneellä. Kun Krunneilla järjestää mitä tahansa, täytyy aina ottaa säävaraus huomioon.
Tällä(kin) kertaa sään jumalat olivat suosiollisia - tuulta oli hädin tuskin kolme metriä sekunnissa, aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja lämpö oli hellelukemissa.


Ihmisiä ilta-auringossa. Kaksi tanssii. Taustalla Ulkokrunnin pooki, eli tunnusmajakka.

SEAmBOTH-hankkeen sidosryhmistä paikalle saatiin haalittua Iin Meripelastajat, Oulun yliopisto, Meritaito, Suomen yliopistokiinteistöt Oy, kalastajia, huviveneilijöitä, sukeltajia, Maakrunnin säätiön edustajia ja Krunnien vartija. Kerroimme hankkeesta ja sen tavoitteista ja keskustelimme siitä, mihin kerättyjä aineistoja voidaan käyttää. Sidosryhmät puolestaan kertoivat, mitä toivovat hankkeelta. Yliopisto toivoi yhteistyössä järjestettävää vesikasvien lajintunnistuskurssia, Maakrunnin säätiö toivoi suomenkielistä raporttia nimenomaan Krunnien luonnonsuojelualueen vedenalaisesta luonnosta ja kalastajat toivoivat pohjanlaatukarttoja nimenomaan jyrkänteistä, joilla vedetään troolia - hiekkaa vai kivikkoa, ero on merkittävä. 

Komea auringonlasku.


Virallisen tilaisuuden jälkeen seurasi verkostoitumispäivällinen ja Pookitanssit - kaiuttimista virtasi meriaiheisia paritansseja kuten Albatrossi, Vanhoja poikia viiksekkäitä, Laivat, Meren rannalla jne. Jalka oli kevyt ja kesäilta kaunis, aurinko laski ja aurinko nousi. Yöllä saunottiin, aamulla mentiin nukkumaan ja aamiaisella keskusteltiin vielä hankkeesta.

Kyllä jäi lämmin ja saumaton mieli.

Essi Keskinen

Kaksi ihmistä tanssii, aurinko paistaa taustalla.
Ulkokrunnin luotsiasema. Aurinko laskee, ihmiset jatkavat seurustelua ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti