perjantai 20. heinäkuuta 2018

Kuulumisia Suomenlahdelta


Merellä laivoja, purjeveneitä ja moottoriveneitä.
Helsingin edustalla on monenlaista vesilläliikkujaa. Kuva: Jamina Vasama

 Meritiimin organisaatiossa on puhaltanut uudet tuulet ja Suomenlahden entiset kaksi tiimiä yhdistettiin yhdeksi kokonaisuudeksi. Alueemme lähes tuplaantui ja samalla olosuhteet muuttuivat entistä monipuolisemmiksi. Nyt yhden tiimin alueella voi nähdä koko Suomenlahden pituudelta muutokset lajistossa, kun siirrytään Kotkan ja Haminan vähäsuolaista vesistä aina Hankoniemen kalliorannoille asti. Meidän uuteen tiimiin on myös yhdistelty henkilöitä niin entisistä läntisen ja itäisen tiimeistä, kuin myös Perämereltä.

Vaikka työ on kaikkialla ollut samalla lailla ohjeistettua, on luonnollisesti eri paikkakunnilla käytännössä pikkuasiat hoidettu vähän eri tavoilla. Oppivaista mielenlaatua ja pitkää pinnaa on alkukaudesta kysytty, kun tutut rutiinit taisi kaikilla mennä vähän uusiksi. Haluankin tässä kohtaa kiittää mahtavia tiimiläisiäni rennosta asenteesta uuden edessä! Tiimi haki hetken muotoaan mutta uskomattoman nopeasti ammattilaiset löysivät omat roolinsa uudessa porukassa ja jo viikon sisällä kaksi venekuntaa pyöri pääkaupunkiseudulla kuin vesillä vaan!

Kaksi työntekijää veneen keulassa.
Timo ja Lari nostavat sukelluslinjaa Espoon edustalla. Kuva: Jamina Vasama / Metsähallitus
 Sipoon, Helsingin ja Espoon vesillä on nyt tehty töitä kuukauden verran ja ensi viikolla osa tiimistä siirtyy itään, Kotkaan ja alkulähteille. Pääkaupunkiseutu on kohdellut meitä hyvin, ihmiset ovat olleet hyvin ystävällisiä ja tulleet kiinnostuneina juttelemaan, lieneekö lyhyellä tv-julkisuudella osuutta asiaan? 😉 Varsinkin Helsingin edusta yllätti monipuolisuudellaan. Sisälahdet ovat toki sameita ja kaupunkilaisten rakkauden ulkoilmaan ja merenrantoihin huomaan kenties roskaisista rannoista, mutta kokeneitakin meribiologeja sykähdytti aivan kantakaupungin edustan upeat punaleväyhteisöt sekä hyvät näkösyvyydet!


Kaksi työntekijää istuu aurinkoisella kalliolla, lounas välissään.
Savusiikalounas maistui rantakalliolla! Kuva: Timo Tikka / Metsähallitus


 Viime viikolla alkaneet helteet lämmittivät myös meriveden vihdoinkin uimakuntoon mutta valitettavasti siitä innostuivat myös sinilevät. Suomenlahti on ollut paikoittain varsinaista raparperikiisseliä, mutta onneksi kuluneella viikolla levätilanne helpotti ja meribiologit pääsivät vilvoittelemaan mereen ja alumiiniveneen lämpöä pakoon hetkeksi.

Pärskeitä veneestä, taustalla levälautta.
Sinilevämössöä Sipoonselällä. Kuva: Jamina Vasama / Metsähallitus


Ensi viikonloppuna on taas edessä yksi kesän hauskimmista työrupeamista, kun pääsemme esittelemään työtämme ja vedenalaista meriluontoa Itämerikylään Kotkan Meripäiville! Paikalla on paljon meremme kanssa töitä tekeviä, tervetuloa juttelemaan ja kyselemään!

Kohti uusia seikkailuja!

 Jamina, Suomenlahden suunnittelija


Pieni punainen majakka.
Venettä tänään Helsingistä Kotkaan siirtäessä tuttu loisto Boistön eteläpuolella toivotti tervetulleeksi itäiselle Suomenlahdelle. Kuva: Jamina Vasama / Metsähallitus

 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti