torstai 17. heinäkuuta 2014

Mikä harjoittelukesä!

Harjoittelukesä alkaa olla puolessa välissä ja on jo korkea aika purkaa vähän tuntoja.

Odotin tältä harjoittelulta aivan valtavasti. Työ kuulosti todella mielenkiintoiselta ja monipuoliselta. Juuri sellaiselta missä todella oppii paljon ja saa tehdä itsekin. Mutta uskokaa tai älkää, olin aivan täysin aliarvioinut oikeastaan kaikki puolet tässä hommassa.
Välillä tuntuu kuin olisi ennemminkin lomalla

Merellä ollaan tietenkin paljon ja erilaiset aineiston ja näytteiden keruutavat ovat tulleet tutuksi Kautskysta Ponariin. Kaiken aineistonkeruun ja tallennuksen lisäksi on kuitenkin aivan valtavasti muitakin hommia.
Minä, Waltteri ja Teemu seulotaan Kautsky-näytteitä
Parasta tässä kesässä ovat tietenkin työkaverit. Kiitos teille J
Ennen kesää ei käynyt mielessäkään, että kesän lopuksi osaisin asentaa trailerin (ja kiinnittäisin huomiota myös sen jarruun), täyttää sukeltajien ilmapulloja, käyttää akkuja ja hauenleukoja tai repiä jesaria yhtä näppärästi kuin nyt, monista muista asioista puhumattakaan. Levien ja vesikasvien tunnistaminen sekä pohjan koostumuksen analysoiminen on loppujen lopuksi aika pieni osa meidän töistä.

Manu opettaa meille putkilokasvien tunnusmerkkejä
Martin miettii, mikä Bellan moottorissa on vikana.

Perämeren meritiimi on huipputiimi, jossa jokainen saa tehdä kaikkea; veneellä ajamisesta näytteiden seulomiseen ja tiskaamiseen. Ja mikä parasta, joka ilta hyvän ruoan jälkeen saa esittää toiveita, mitä ja kenen kanssa haluaisi seuraavana päivänä tehdä.

Maakallan reissu oli yksi mun ja monen muunkin Kalajoen toiveista
Ansiokin lähdössä Maakallaan

Vaikka olen oppinut aivan valtavasti uusia asioita harjoittelun aikana, niin vielä on yksi juttu, joka on luultavasti pakko sisäistää ennen kesän loppua, nimittäin veneestä pissaaminen… Välillä sitä toivoo olevansa poika.

Elina Keskitalo


3 kommenttia:

  1. Moi! Mahtavalta kesäjobilta ja käytännönopetusjaksolta vaikuttaa tämäkin kesänne Metsähallituksella. Näin Perämerellä veneilevänä, siistiä sisätyötä tekevänä tätä blogia on hauska, rentouttava ja mielenkiintoinen lukea: keli, etenevä kevät ja kesä, teidän touhunne ja Perämeri ekologisena ympäristönä kiinnostaa. Kiitos ahkerasta bloggaamisesta!

    VastaaPoista
  2. Hienoa että blogi ja meidän työt kiinnostavat! Kansalaisten verorahoillahan tässä ollaan tekemässä töitä, joten yritämme viestiä mahdollisimman monilla eri kanavilla mahdollisimman monin eri tavoin. Blogilla yritetään kertoa jokapäiväisestä käytännön työstä jota teemme Itämerellä ja luonnonsuojelun hyväksi, Facebook-sivut (Perämeren kansallispuisto, muut mereiset kansallispuistot ja Merenkurkku sekä Luontotyypit) kertovat päivänpolttavista asioista ja lehti- ja radiojutut yleisesti vedenalaisesta kartoituksesta. Viralliset raportit ovat sitten taas asia erikseen. Tosi kiva kuulla että blogi on kiinnostava! Kiitoksia kaikille lukijoille!

    VastaaPoista
  3. Valaisevaa tarinaa ja hienoja kuvia :)

    VastaaPoista