torstai 13. lokakuuta 2011

Maastosta talviteloille

PÖK – Perämeren öljyntorjunnan kehittämishankkeen seminaari Kokkolassa. Kawatec esittelee pian öljyntorjunnan laitteistoa. Enköhän pysty sen verran multitaskingiin että kykenen seuraamaan sekä esitystä että kirjoittamaan yhden blogin. Naisen aivojenhan pitäisi kyetä keskittymään nimenomaan moneen asiaan kerrallaan kun aikanaan metsästäjä-keräilijäkansan naisten piti hoitaa lapset ja samalla keräillä syötäviä juureksia, hedelmiä, marjoja ja lehtiä, hakea vettä ja samalla pitää huolta etteivät pedot päässeet yllättämään. Tiedä häntä sitten, mutta katsotaan nyt kuinka naisen käy.
Auringonnousu Korpoströmin vierasvenesatamassa.

Mainitsinko muuten viime viikolla, että Pekka puhallutettiin Busteria Kotkaan ajaessa? Pekka oli armadan ensimmäinen ja hänet puhallutettiin, Maiju ja Petra menivät Apollolla seuraavana ja heiltä kysyttiin vain, ovatko työtehtävissä, meidän Riskilälle enää vilkutettiin iloisesti. Hyvä että valvovat, ei kukaan muu kuin joko humalainen tai työasioissa liikkuva olisikaan ollut niin pienellä Busterilla avomerellä sellaisessa myrskyssä.
Korppoon Metsähallituksen komea venekalusto. Oikeanpuoleinen Rönqvist tosin kuuluu Åbo Akademille.

Viikonlopun STOY-päivät eli Suomen tutkimussukelluksen ohjausyhdistyksen syyspäivät Korpoströmissä sujuivat leppoisissa merkeissä. Lauantain sukellukselle osallistui viisi STOYlaista. Sukelsimme Stora Hästön vedenalaiselle luontopolulle, joka oli mitä parhaimmassa kunnossa. Rihmalevät olivat hävinneet, punalevät olivat parhaimmillaan, isoja härkäsimppuja oli noussut matalaan vesien kylmettyä ja siloneuloja löytyi kymmenittäin. Polku oli kauneimmillaan ja sukellus oli leppoisa. Vesisadekin taukosi sukelluksen jälkeen niin että pystyimme syömään eväitä saaren rannassa.
STOYn porukka lähtee sukellukselle

Maanantaina pakkasin auton yöjunaan ja sain auton onnellisesti takaisin Ouluun. Ehdin käydä nukkumassa yhden yön kotona ja sitten olikin siirto tänne Kokkolaan. Tässä nyt ollaan toista päivää seuraamassa öljyntorjuntaseminaaria. Iltapäivästä on ajo takaisin Ouluun ja sen jälkeen olen peräti kaksi viikkoa kotona! Se on tuplaten se määrä, jonka olen kotona viettänyt huhtikuun jälkeen!
Neula punalevissä.

Huomenna on nettikokouksena pidettävä Pohjanmaan luonnonsuojelutiimin palaveri, eli tervetuloa arkeen. Maastokausi on väistämättä ohi, nyt on jäljellä enää analysointityö, kalustohuolto, valokuvien perkaus ja muu talviteloille asettautuminen. Tämä lienee siis syksyn viimeinen blogi, eli hyvää talvea kaikille ja tervetuloa matkaan taas ensi kesänä!
Trichopteran (korennon) toukka.

P.S. Ihan hyvin meni kirjoittaminen ja esityksen seuraaminen. Kevatecilla on paljon erilaisia alumiiniveneitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti