perjantai 23. syyskuuta 2016

Yhteistyöllä loppuun saakka

Neljä henkeä järjestää pientä soutuvenettä lautan kannelle
Vuotava soutuvene kulkee näppärästi moottoroidulla lautalla.

"Hyvä ruoka, parempi mieli", tietää Atria. Tällä strategialla olen edennyt jälleen yhden maastokesän loppuun saakka tehden ruokaa koko tiimille joka ilta.
Maastokesä huipentui keskiviikkona jo perinteeksi tulleeseen Pohjanlahden meritiimin maastokauden lopettajaiskokoukseen Raippaluodossa Finngrundetilla. Saamme käyttää upeaa natura-alueella sijaitsevaa yksityismökkiä talkootyötä vastaan ja juhlistaa hyvin sujunutta maastokautta kokoustaen, saunoen ja syöden.
Mökki rannalla mereltä päin
Finngrundetin mökkimiljöö.
Tämän vuoden talkoohommina oli puunpilkonnan lisäksi vuotavan soutuveneen kuljetus lähemmäs laituria. Veneessä oli päänmentävä reikä joten hinaamaan sitä ei voinut ryhtyä. Tiimin yhteispähkäilyn jälkeen vene päätettiin nostaa lautalle ja kuljettaa paikoilleen sen kyydissä. Homma toimi ja vene saatiin oikeaan paikkaan.
Myös seitsemän ruokalajin kattaus kahdelletoista hengelle hoitui yhteistyöllä. Sekä ruokien esillepano että itse tekeminen sujuivat yhdessä ja kaikki osallistuivat tiskaamiseen ja astioiden viemiseen paikoilleen.
Kauniisti katettu pitkä pöytä noin tusinalle ihmisiä
Juhlapöytä on katettu.
Yhteinen juhlapäivällinen ja sitä edeltävät talkoot summaavat hyvin yhteen tämänkin kesän menestyksen salaisuuden: yhteistyön. Meritiimiä ei turhaan sanota tiimiksi - yksin ei pysty tekemään mitään ja kaikkeen tarvitaan vähintään kaksi henkeä,yleensä vielä enemmän.
Kun koko tiimi puhaltaa yhteen hiileen, saadaan paljon aikaiseksi. Tämän maastokesän saldo koko joukkueelta lienee reilut 1000 vedenalaista videota, vajaat 1500 kahlattua pistettä, reilut parikymmentä kartoitettua fladaa ja parisenkymmentä sukelluslinjaa. Noin karkeasti arvioituna. Uhanalaisia kasvejakin löydettiin vajaalta 40 eri alueelta.
Kiitokset koko Pohjanlahden mahtavalle meritiimille 2016! Kerätkää voimia talven ajan ja toivottavasti näemme taas ensi kesänä!
Essi Keskinen
Ruoka-annos lautasella
Lakritsikastiketta ja halloumia, kalaa syövillä lakritsikastiketta ja pikapaistettua lohta. Kaadappa lasiin Pinot noir-rypälettä ja ihmettele, miten hyvin se sopii lakritsakastikkeen kera!

Ruoka-annos lautasella
Halloumia ja granaattiomenasiirappia.

Ruoka-annos lautasella
Kurpitsaa ja vuohenjuusto-timjamimoussea.

Kaksi sukeltajaa kelluu pinnalla
Kesän toistaiseksi viimeiseltä sukellukselta tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti