perjantai 26. elokuuta 2016

Kesän parhaat 2016

Tänä keskiviikkona oli tämän kesän viimeinen varsinainen maastotyöpäiväni. Maastotyöt ovat siis minun osaltani ohi ja on aika kirjoittaa jo perinteeksi muodostunut jäähyväisblogi. Perämerellä on tuullut todella paljon viime viikkoina, mutta viimeiseksi työpäiväkseni saimme vihdoin auringon paistetta ja tyynen meren. Illalla Selkä-Sarvi vielä hemmotteli upealla auringonlaskulla ja kuunsillalla.
Kesä on ollut taas täynnä hienoja ja hauskoja hetkiä ja haluankin nyt antaa niistä muutamalle erityismaininnan. Tässä tulee Kesän Parhaat 2016!

1. Kesän paras ruoka
Tänä kesänä Essi perinteisesti loihti meille joka ilta toinen toistaan maukkaampia illallisia. On todella luksusta pitkän kenttäpäivän jälkeen tulla tukikohtaan ja päästä suoraan syömään Essin herkkuruokia. Tässä kategoriassa onkin hyvin monta ehdokasta ykköspallille, mutta voittajaksi selviytyi tällä kertaa Iin Röytässä syöty jokirapupasta grillatulla lohella ja mansikka-viiriäisenmunasalaatilla.

Lautasella pastaa ja salaattia, kuohuviinilasissa juotavaa, puupöydällä


 2. Kesän paras lepohetki
Kesän paras lepäilypaikka löytyi yllättäen Bellasta. Olimme Villen kanssa inventoineet Bellalla Siikajoen suistoa pitkän päivän ja olimme palaamassa tukialus-Maialle, kun silmäluomiani rupesi kummasti painamaan ja löysin Bellan keulasta mukavan paikan aurinkoisille pikatorkuille.

Pelastautumispukuinen henkilö makaa kumiveneen keulassa

3. Kesän paras päivä
Myös tässä kategoriassa on luonnollisesti todella monta voittajaehdokasta, mutta jury on päätynyt palkitsemaan lauantain 6. elokuuta. Lähdimme silloin inventoimaan Kattilankallan ympäristöä Essin sekä kahden vapaaehtoistyöntekijän, hollantilaisen Petrouschkan ja siskoni Veeran, kanssa. Päivä oli niitä harvoja, kun keli oli niin hyvä, että töitä pystyi tekemään t-paitasillaan ja lounastauolla pystyi käymään uimassa palelematta. Oli myös mahtavaa tehdä töitä oman siskon kanssa ja saimme päivän aikana todella paljon töitä tehtyä todella vaivattomasti.

Aurinko paistaa kun kolme henkeä pakkaa venettä laiturilla
Kesän paras päivä juuri alkamassa


Saari, josta pistää esiin pitkä hiekkapankki/hiekkaniemeke
Kattilankalla
4. Kesän paras vesipuisto
Meribiologin kesä on hyvin kiireinen, eikä aikaa tahdo riittää perinteisissä vesipuistoissa käymiseen. Mutta ei hätää! Meribiologi voi lähteä kolmen kollegan kanssa Bellalla naapurisaareen, kun tuuli on 11 max 14 m/s pohjoisesta ja siinä jää moni vesipuisto toiseksi. Tässäkin kategoriassa voittaja on siis kumivene Bella!


Pelastautumispukuinen henkilö hymyilee kumiveneessä aallokossa
Bella vesipuistossa 

5. Kesän paras sukellus
Vaikka en sukelluksia ole päässyt tänä kesänä kovin montaa tekemään, kaikki tekemäni sukellukset ovat olleet todella hyviä. Kesän parhaaksi sukellukseksi oli kuitenkin helppo valita keskiviikkona, viimeisenä maastotyöpäivänäni, Essin kanssa tekemäni sukellus. Sukellus oli minulle ensimmäinen yli kuukauteen pitkittyneiden korvaongelmien takia, joten oli ihana päästä viimein veteen. Sukelsimme Vähä-Huiturin kiinteän linja ja pinnalla aurinko paistoi ja oli tyyntä. Pinnan alla valo kuitenkin hävisi, kolmessa metrissä oli jo aivan säkkipimeää ja olimme täysin lamppujemme valokeilojen varassa. Tunnelma koko sukelluksella oli kuitenkin rauhallinen ja miellyttävä ja linjalla tuli vastaan kaikkea jännittävää, kuten kiiskiä, tokkoja sekä yksi hylkeen raato. Matalammassa vedessä kasvoi todella paljon vesisammalta ja niiden joukossa oli myös kahta uhanalaista lajia. Hieno päätös hienolle maastokaudelle!

Sukeltaja veneen vieressä vedessä
Onnellisena sukellukselta veneeseen palaamassa
Kiitos vielä tästä kesästä ja toivottavasti nähdään taas pian! Tässä vielä muutama kuva muista kesän hienoista hetkistä.

Linda

Kolme elastautumispukuista henklöä vedessä
Fladaa kartoittamassa
Pelastautumispukuinen henkilö nostaa valtavaa vesikasvinippua kumiveneessä
Tällainen kanadan vesiruttopuska oli jäänyt Bellan moottoriin
Valtava määrä pieniä katkaravun näköisiä äyriäisiä vedessä
Massiaisia Lohtajan rantavesissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti