lauantai 11. heinäkuuta 2015

Seijan tupa - vår oas i BottenhavetSedan mitten av juni och ända till slutet av augusti är Korspoströms havsteam bosatt på Rafsö (Reposaari) i Björneborgs skärgård, eftersom VELMU-projektets kartläggningar i år utförs i Bottenhavet. Vi bor i Seijan tupa, i ett gammalt trähus och uthyrningen sköts av Seija själv, som visat sig vara en ytterst gästvänlig och pratglad värdinna. På frågan om det finns ett förråd där vi kan förvara våra saker hänvisas vi till ”Kuntosali” (gymmet), vilket faktiskt visar sig vara ett gammalt gym, med ett intressant urval av motionsredskap…Teamet var naturligtvis mer än villigt att bli fotograferade då de demonstrerade hur de olika redskapen fungerade!Bastu återfinns också fastän vi hade lite svårt att övertyga Seija att vi både sover och badar bastu huller om buller, ingen skillnad på kön, huvudsaken att alla får vara tillsammans!


Lyxen fortsätter i och med att det finns en stor grill och rökningslåda på tomten, vi har redan utsett en fiskeansvarig, som får se till att vi får nyrökt fisk snart. Fortsättning följer… 


Seijan tupa säljer även tvålar och blommor så varje gång man går in i köket, som ligger i samma byggnad som butiken, slår en intensive väldoft emot en, vilket naturligtvis piggar upp!
  Mera intressant som man stöter på i köket är förutom mat och tvål jordprov, som tagits av den andra forskargruppen som bor i Seijan tupa.

Hittills har vi inte hunnit bekanta oss särdeles mycket med resten av Räfsö, men det vi sett har övertygat oss om att vår sommar jobbandes i Bottenhavet kommer att vara mycket intressant och givande! Den lokala snägaren har dock naturligtvis hunnit besökas.

Aimi HambergEi kommentteja:

Lähetä kommentti