sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Positiivisuutta porukkaan – Perämeren meritiimin esittely! Stay positive – Presenting the marine team of Bothnian Bay!

In English below.

Oon miettinyt viime päivinä työkavereita ja heidän taitojaan ja luonteitaan. Miksi jokainen meistä on tärkeä ja olennainen osa tiimiä. Tästä innostuneena pyysinkin kaikkia työkavereitani kertomaan miksi hän pitää tästä työstä, miksi itse on tärkeä osa tiimiä ja mistä pitää eniten tässä työssä. Lisäksi pyysin kertomaan miksi jokainen meistä on tärkeä osa tiimiä. Kokosin työkavereideni vastaukset yhteen viikonloppuna ja tein jokaiselle omat listat siitä mitä työkaverit olivat heistä sanoneet. Täytyy myöntää että itkua piti vääntää kun luin kuinka ihania asioita ihmiset olivat kirjoittaneet. Suosittelen tätä jokaiseen työpaikkaan! Näin saadaan varmasti lisää motivaatiota työn tekemiseen ja hyvää ryhmähenkeä työpaikalle J

Seuraavassa lyhyt esittely jokaisesta tiimin jäsenestä kahdessa osassa. Ensiksi henkilö kertoo itsestään ja omista vahvuuksistaan ja miksi pitää tästä työstä (1.). Toiseksi työkaverit kertovat hänestä ja miksi hän on tärkeä tiimille (2.). Toiseen osaan valikoin vain kolme vastausta, koska muuten tästä olisi tullut todella pitkä blogi!




Alejandra
 1. Pidän tästä työstä koska siinä on kaikki mitä täydelliseen työhön kuuluu. Mahtavaa tiimityötä, hyvä työympäristö ja tärkeimpänä ihanat ihmiset joilta oppia! Olen hyvä laskemaan vedenalaista videokameraa, ottamaan secchejä ja tekemään perusasioita. Pidän eniten veneen ajamisesta, vaikka en ole vielä kovin hyvä. Toivottavasti minusta tulee parempi siinä! Pidän vedenalaisen kameran laskemisesta, koska näin pääsemme näkemään vedenalaisia ekosysteemejä ja nautin siitä, että saan olla luonnossa.
 2. "Alejandran kanssa on helppo työskennellä ja hän hoksaa nopeasti miten hoitaa eri työt joita teemme. Häntä voi pyytää tekemään mitä vain, ja se tulee tehdyksi." "Todella reipas tyttö joka tekee paljon töitä. Aina positiivinen ja hymyilevä." "Nopea oppija jolle ei tuota vaikeuksia parkkeerata vene toisen viereen kovalla tuulella."


Essi
 1. Tykkään sukeltamisesta ja sukelluslinjojen teosta ja olen siinä hyvä. Se on parasta fyysisistä töistä. Tykkään myös töiden organisoimisesta ja tiimin johtamisesta ja erityisesti minua motivoi se jos onnistumme hyvällä tiinmityöllä saamaan paljon aikaiseksi ja kaikki toivottavasti viihtyvät. Koen että olen myös tiiminvetäjänä ihan hyvä ja tykkään työn siitä puolesta kovasti. Yritän nähdä jokaisen parhaat ja mieluisimmat kyvyt ja olen mielissäni kun näen henkilön koko potentiaalin toteutuvan tiimin jäsenenä. Ai niin: Ja tykkään tästä työstä koska se on konkreettista luonnonsuojelua, saan tehdä maastotöitä joista tykkään eniten ja olla tiiminvetäjänä, joka on työ josta nautin ja jossa tunnen olevani hyvä. Saan kesäisin olla toimiston ulkopuolella ja tehdä fyysistä ja konkreettista työtä joka ei ole pilkuntarkasti tehtävää tutkimustyötä vaan kartoitusta, perustiedon keräämistä. Mitään monimutkaisempia ekologisia kysymyksiä ei voi esittää ennen kuin perustiedot tiedetään ja saan tosi suurta riemua siitä kun pystyn tuottamaan perustietoa vielä tuntemattomalta merialueelta. Ja tykkään sukeltamisesta koska olen siinä hyvä ja kokenut, mutta lähinnä siksi että veden alla pääsee maailmaan, jonne vain harvat ja valitut pääsevät näkemään ja vain harvat ovat sukeltaneet Perämeressä. Sukeltaminen on myös tosi hetkessä elämistä ja hetkestä nauttimista. Ja vielä se KAIKKEIN mieluisin työtehtävä eli vedenalainen still-valokuvaaminen, mutta sitä ei ole ollut aikaa tehdä kertaakaan tänä kesänä

2.        ”Essi on mahtava pomo, antaa sopivasti vapautta ja vastuuta tiimin jäsenille.” ”Hän on tiimin hyvä sielu ja keskus laittamatta itseään valokeilaan.” ”Tiimin aivot ja tiimin huippukokki.”



Ines
1.        Pidän tästä työstä koska se on niin monipuolista. Pääsen näkemään paikkoja joihin en muuten pääsisi, kokemaan millaista on työskennellä suuressa tiimissä ja asua yhdessä. Pääsen tekemään jotain hyödyllistä ja olemaan yhteydessä luonnon kanssa selvittäessäni mihin elämä minua vie. Olen hyvä toimistotöissä, kuten täyttämään kerättyä dataa exceleihin ja tallentamaan kuvia ja gps-pisteitä. Lisäksi huolehdin mökin siisteydestä ja tiskaan koko porukan tiskit ja huolehdin pienistä yksityiskohdista hiljaisuudessa. Lempityöni tiimissä on ns. toimistotyöt koneilla ja mökistä huolehtiminen. Näin saan työskennellä omassa hiljaisuudessa ja rauhassa, omaan tahtiini ja keskittyä yhteen asiaan kerralla.
2.  “Ines on valmis ylittämään rajojaan jatkuvasti.” ”Fiksu nuori nainen jolla on hyvä huumorintaju.” ”Ines on todella tarkka työskennellessään exceleiden kanssa, hän on rauhallinen ja ajattelee aina ennen kuin toimii.”



Jalmari
 1. Tämä on ensimmäinen työ jossa on mahdollistaa yhdistää akateemista tietoa ja kaikkia niitä taitoja joita olen saanut aiemmista työpaikoistani. Ja sukeltaminen on mahtavaa! Olen hyvä käyttämään työkaluja ja oppimaan uutta. Olen todella kiinnostunut kaikesta vedenalaisen luonnon tutkimiseen liittyvästä tutkimusteknologiasta, joten olen todella kiinnostunut käyttämään vedenalaisia kameroita ja viistokaikuluotainta.
 2. “Jalmari voi korjata kaiken ja hän on todella leppoisa persona ja aina iloinen ja hymyilevä.” ”Hän tekee kaiken fyysisesti raskaan työn kuin se ei olisi homma eikä mikään, ja vielä nauttii siitä.” ”Hän korjaa asioita jotka ovat rikki, mutta myös asioita joiden kukaan ei tiennyt olleen rikki ennen kuin Jalmari korjasi ne.”




Janos
 1. Meribiologinen sukellusduuni on ollut oma haaveammattini varmaan kuuden vanhasta saakka, ja vihdoin nelikymppisenä päädyin tekemään sitä - ja se on just niin siistiä kuin odotinkin. Parhaiten tässä hommassa varmaankin hallitsen itse sukeltamisen, koska siitä on kokemusta eniten. Parasta hommaa on kuitenkin näytteiden mikroskooppaaminen. Se on näkymä aivan toiseen maailmaan, sukellus fraktaaliin josta paljastuu vain enemmän yksityiskohtia mitä syvemmälle menee. Pienessäkin leväknöölissä on niin paljon elämää että sitä voisi tuijottaa tunnin - ja monesti on tullut tuijotettuakin, kun hommaa ei tee työajalla. Toiseksi eniten tykkään ehkä veneilystä, koska se on itselleni uutta hommaa, jossa oppimiskäyrä on tällä hetkellä todella miellyttävän noususuuntainen. Joka reissulla huomaa oppivansa hieman enemmän ja olevansa hieman itsevarmempi ruorin takana.
 2.  “Janos sisällyttää kaikki kokemuksensa työhönsä ja piristää tiimiä tarinoillaan.” ”Hän tietää lähes kaiken mitä voi tietää ja on innokas oppimaan kaiken lopunkin.” ”Janos on niin innostunut ja täynnä energiaa.”




Lari
 1. Pidän tästä työstä koska se on monipuolista ja jokainen päivä on erilainen kuin edellinen. Kesällä on vaikeaa kuvitella mukavampaa työtä kuin ulkotyö merellä hyvässä seurassa. Lisäksi mereltä palatessa kämpällä odottaa aina lasillinen viiniä, loistavaa lämmintä ruokaa sekä sauna. Paljoa parempaa ei voi toivoa. Lisäksi Oulun tiimi on hyvin organisoitu ja homma pysyy kaikilta osin mielekkäänä. Tämän vuoksi porukassa on myös niin hyvä henki vuodesta toiseen. Paras ominaisuuteni tässä työssä lienee monipuolisuus. Pystyn tarvittaessa alustamaan kovalevyn, tarkastamaan veneen moottorista öljyt kuin tekemään 300 metrin sukelluslinjankin. Parasta työssä ovat ne harvinaiset tyynet ja aurinkoiset päivät ja lounas rantahietikolla, kalastajakylässä tai auringonpaisteessa avomerellä. Salaa tykkään myös syvemmistä pimeistä sukelluksista, joissa ainoa tunnelmanluoja on sukellusvalon keila.
 2. “Lari on rauhallisin ihminen jonka olen koskaan elämässäni tavannut – en keksi yhtään tilanne jossa hän voisi menettää malttinsa, ja tämä on hyvä asia ryhmähengen kannalta.” ”Hän tietää kaikki työn yksityiskohdat ja työvälineet, koska on ollut tiimissä niin monta vuotta.” ”Lari on ryhmän moniosaaja, ajaen veneitä, sukeltaen ja tehden kaikkia muita työtehtäviä rennolla ”minä pystyn tähän” -asenteella.”




Niina
 1. Tykkään meidän meritiimin töistä sen vuoksi, että saan olla luonnon äärellä, tutkia uusia alueita veden pinnan alla ja tehdä töitä luonnon hyväksi. Pidän siitä, että työt ovat monipuolisia veneen huollosta sukeltamiseen. Nautin myös suuresti kasvien tarkkailusta ja siinä olen myös hyvä. Vesikasvien tunnistaminen on siis vahvinta osaamisaluettani ja se onkin minulla vastuualueena tiimissämme. Kasvilinjojen sukeltaminen on aina mukavaa. Sukelluksella kaikki muut asiat unohtuvat ja siinä keskittyy vain olennaisiin eli vedenalla kasvavien putkilokasvien, levien ja eliöiden tarkkailuun ja pohjanlaadun analysointiin. Myös veden pinnan päällä tapahtuva analysointi kahlaamalla on kivaa!
 2. “Niina on aina hyvällä tuulella, tarkkailee ja pitää huolta.” “Niina on kasvisensei jolla on loppumaton kiinnostus mikroskopointia ja näytteiden tunnistamista kohtaan. Lisäksi hän jaksaa kärsivällisesti opettaa lajeja muille.” ”Hän osaa tunnistaa monia kasveja, on hyvä sukeltaja ja todella innostunut.”




Suvi
 1. Tässä työssä on parasta se, että saan olla ulkona merellä, luonnossa. Työ on monipuolista, niin itsenäistä työskentelyä kuin tiiviissä ryhmässä toimimista. Suunnittelijana työhön kuuluu organisointi ja suunnittelu joista pidän erityisen paljon. Mielestäni olen tärkeä osa tiimiä, koska käsittelen veneitä hyvin ja minulla on organisointi- ja suunnittelutaitoa. Lisäksi olen järjestelmällinen ja tarkka. Mieluisinta työssä on veneillä ajaminen, kaikkien meiän työvälineiden pitäminen järjestyksessä sekä sukeltaminen uutena ja kivana taitona.
 2. “Suvi on täysin omistautunut työlleen ja tiimilleen ja on todellinen tiimihengen nostaja.” ”Loistava kippari ja positiivisin ihminen.” ”Paras venekuski, hyvä johtaja, hyvä organisoimaan ja hänellä on kiva huumorintaju!”






Pysykää positiivisina! -Suvi




During the past days I have been thinking about my colleagues, their skills and their personalities. Why each of us is important and a valuable part of the team. This is why I asked everyone to tell why they like their jobs, why they think they are important and what is the best part of this job. I also asked to tell about their colleagues – why each one is important.

I put all the answers together and made a list for everybody. I must admit that I had to cry a bit when I was reading all the answers because they were so wonderful.. I really think that this is something that could be done in other working places also! It gives motivation for working and good team spirit! J

Next I will present our team in two parts. First the person will tell about him-/herself (1.) and then the colleagues will tell about that person (2.). I only put three things to the second part because otherwise this blog would have been way too long!

Alejandra
 1. The reason why I like this job is because it has all a perfect job has! Excellent team work, nice work environment and the most important, wonderful people to learn from! I guess I am good at dropping the camera, taking Secchi Depths and doing basic stuff. What I enjoy the most is driving the boat, although, I am not good yet; Hopefully I will get better! Moreover, I like to drop the camera because of some reasons; First, by doing so we would have the opportunity to see underwater ecosystem and what is hide down there :)  and second, I love being outside surrounded by all those beautiful scenarios and nature!
 2. “She is easy to work with and really clever to pick up everything we do. You can put her to do anything and it'll get well done.” “Really tough girl who does a lot of work. Always positive and smiling.” “A quick learner who'll have no trouble parking a boat next to another one in high winds.”

Essi
1.        I like diving and diving transects and I’m good with doing it. It’s the best physical job in this work. I also like to organize the work and leading the team. It really motivates me when we get a lot of work done and everybody is enjoying their job. I feel like I’m pretty good in leading the team and I really like that part of this job. I try to see everyone’s best side and what they like to do the most. I like this job because it is about protecting the nature. I get to work on the field and as a team leader, doing the job that I enjoy and I feel like I’m good at it. I get to work outside the office during summers and do physical work which is not exact research work but collecting basic information. I like diving because I get to see the the world under the surface, which only a few people get to see and experience. Diving is also about living in the moment. The favourite part of this job is taking underwater still photos, but I haven’t had any time for it this summer.
2.   Essi is a great boss, giving a good amount of freedom and responsibility to the team members.” “She is the good soul and centre of the team without putting herself into the focus.” “The master mind and the master chef of the team.”

Ines
1.        I like this job because there is very much variety, I see different places you'd never be able to go to otherwise, experience working in a team that big and living together during the week, observing everybody finding his\ her nieche in the team, doing something useful and connected to nature while figuring out where life heads to, Essi as a the best boss ever. I’m good in office stuff like filling exels with the data from protocols and tables ( videos, dives ...), systemizing and save data and pictures, research e.g. in luontoporti.fi, tidy up and clean the dishes, taking care of the small details in quietness. My favourite thing is systemizing stuff computer wise and cabin wise; e.g. working with pictures, GPS data and other data and put these informations together - because I can work on my own in peace and quietness, I can work in my own rhythm and this way take care of my health way better, I learn something new, I can focus on this task at hand and keep my mind busy, its not in a boat and physically overwhelming, I can do stuff I like and its appreciated.
2.     “She's willing to constantly push her limits.” “A smart young woman with a good sense of humor.” “Ines is very accurate when working with the excels, she is calm and always thinks before acting.”


Jalmari
 1. This has been the first job where it is actually possible combine academic knowledge and all the skills that I have been gained from previous employments. Also, scuba diving is great ;) I'm all right handling tools and learning new things. I'm really interested in all kind of underwater research technology, so I'm really into using underwater cameras and sidescan sonar.
 2.  “Jalmari can fix everything and he's such an easygoing person and always seems to be cheery and happy and smiling.” “He does any physically hard job like its nothing and enjoys that.” “He fixes things that are broken and things that no one knew were broken before Jalmari fixed them.”


Janos
 1.  Marine biology and scientific diving has been my dream occupation since I was six, and at last when I turned 40 I got to do it – and it’s just as cool as I thought it would be. In this job I’m most skilled as a diver, because that’s what I have the most experience on. My favourite thing, though, is microscopy. It’s a view to a totally different world, a dive into a fractal that reveals more and more details the deeper you go. Even a small wad of algae hosts so much life you can spend an hour staring at it – and I’ve done just that many times, when I’ve been off the clock. My second most favourite thing at this job is driving the boats, because it’s a relatively new thing to me, and the learning curve is very pleasant. Every trip I notice I’ve learned something new and I’m more confident behind the wheel.
 2. He involves all his experiences in the work and cheers the team up with his stories.” “He knows almost everything there is to know and is eager to learn all the rest.” “Janos is so enthusiastic and full of energy.”


Lari
 1.  I like this job because it is so diverse and every day is different. It is difficult to imagine better job for the summer than working outside at the sea in good company. And when coming back from the sea to the cabin there’s always a glass of wine, incredible food and a sauna waiting. You couldn’t ask for much more. Our team is well-organized and the job is pleasant. This is why the team spirit stays good from year to year. My best quality in this team is that I’m a generalist. If the situation requires I can initialize a hard drive, check the oil of a boat engine and do a 300 meter long dive transect. The best thing about this work are those rare calm and sunny days, a lunch on a sandy beach, in a fishing village or enjoying the sun on the open sea. I secretly also like the deeper darker dives, where the mood is provided by a lone dive light beam.
 2. He's the most calm person I've ever met in my life - I can't think of any situation where he would lose his cool and that's good for the group morale.” “He knows all the details of the work and equipment because of his long year experience in the team.” “Lari is the well rounded generalist of the group, driving boats, diving and doing other tasks with equal ease and a calm "I can do that".”


Niina
 1.  I like this work because it allows me to be close to the nature, explore new underwater areas and help the nature with my work. I like it how diverse the tasks are, ranging from boat maintenance to diving. I really love observing plants, and I’m good at it. Recognizing underwater vegetation is my strongest suit, and it’s my main responsibility in our team. Diving on transects is always nice. During the dive it’s easy to forget everything else and to concentrate on the essentials: observing underwater vascular plants, algae and fauna, and analysing the constitution of the seabed. It is also fun to do the same above the surface, by wading on the shallow shores!
 2. She is always in a good mood, observing and care taking.” “Niina is the botany sensei who has an endless amount of interest in microscopy and sample recognition - and, also, patiently teaching botany to others.” “She can recognize lots of plants, good diver and very enthusiastic.”


Suvi
 1. The best thing in this job is being outside at the sea and in the nature. The job has so many sides and it’s so diverse. I can work by myself and in a team. My work as a planner includes organizing and planning which I like a lot. I think that I’m important part of the team because I’m good with boats and I’m good in organizing and planning. I’m also very organized and I like it when all our stuff is in order and I know where to find stuff. My favourite thing is driving boats, keeping our equipment in order and diving as something new and fun skill.
 2. She's completely dedicated to her work and to the team and she's such a team spirit morale booster.” “Great skipper and the most positive person.” “The best boat driver, good leader, good at organizing and she has a nice sense of humor!”


Stay positive! -Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti