torstai 24. kesäkuuta 2010

Pullopostia

Essi taas äänessä tämän viikon, sitten juhannusloma ja sen jälkeen on lomat pidetty tälle kesälle!
Pullopostin avaus.

Krunneilla odotti maanantaiaamuna iloinen yllätys – vanhaa kunnon pullopostia! Minä lähettelin pikkutyttönä pullopostia mökkirannasta ja mietin, minnehän asti viesti kulkee. Tämän pullopostin olivat laatineet Jenni 11 v ja Jesse 7 v. Kirje oli harmi kyllä päässyt vettymään oltuaan viikon verran laineiden vietävänä mutta teksti antoi kuitenkin ymmärtää, että lapset olivat viettämässä kesälomaa mökillään, ilma oli ollut hyvä ja he olivat uineet. Hyvä homma!

Välillä hiukan räiskyttää...

Navakasta puhurista huolimatta saimme töitäkin tehtyä. Pelastautumispuvussa on hyvä olla kun ei kastu eikä tule kylmä, mutta jotakin Suomen kesästä kertoo se, että minulla oli toppavuorisen pelastautumispukuni alla paksu toppahaalari ja saappaissa untuvalla täytetyt sukat eikä tullut yhtään lämmin.


Vaikka tiimi yritti parhaansa mukaan ajoittaa videointityöt mahdollisimman tuulettomiin rakoihin ja mahdollisimman tuulettomille puolille Krunneja, aallot pääsivät silti yllättämään. Perämeren tutkimusaseman pieni Terhi-vene hörppäsi reilut parisataa litraa vettä. Juskun lintukirja ja privaattikännykkä kastuivat, mutta virkamiesmäisesti mies piti työkännykkänsä kuivana. Kakkukokoiset Minigrip-pussit olivat kovassa käytössä kun veneessä piti suojata elektronisia laitteita pärskeiltä. Vaan eipä siellä merellä nyt niin hirveää ollut, aurinko paistoi siniseltä taivaalta, lokit ja tiirat kirkuivat ja pelastautumispuvussa oli mukavan lämmin. Ja illalla pääsi tietysti saunaan, kuten joka ilta maastossa. Puulämmitteisen saunan mukavan kosteat löylyt ovat kyllä niin hyvä illan rentoutumiskeino ettei toista!


Tynkä viikko kun perjantaina on juhannusaaton loma, mutta silti saatiin paljon videointipisteitä tehtyä. Tänään kävin vielä juuri ennen lähtöä tekemässä neljä sukellusta neljälle hyvin erilaiselle paikalle – ensimmäinen oli jyrkkä silttirinne, toinen hieno kivikko, josta löytyi alueellisesti uhanalaisia vesisammalia, kolmas olkavarteen asti yltävä kerros mustaa haisevaa liejua ja neljäs puhdas hiekkapohja, jossa auringon kilo leikitteli pohjaan muodostuneilla aaltokuvioilla. Oikein oli kivaa.


Tiistaina vietettiin Pekan syntymäpäiviä shampanjan, strutsipihvien ja kainuulaisen sahdin kera. Sankari itse kävi nostamassa Karhulla täytetyn lahjakatiskansa merestä ja löysi sieltä myös vedenkestävälle paperille kirjoitetun onnittelukortin. Kalamiesten palatessa pyydystä kokemasta kuultiin niitä perinteisiä kalajuttuja – ”Olisittepa nähneet sen joka pääsi pakoon, se oli ainakin litran tölkki! Nämä jäljelle jääneet ovat vain nollakolmosia.”

Krunneilla asutaan Perämeren tutkimusasemalla eli vanhassa luotsitalossa.

Illalla kuunneltiin radiosta virallista Krunnien kesäbiisiä ”Pakki auki, täältä tulee hauki” ja kohotettiin malja Suomen kesälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti