torstai 21. kesäkuuta 2018

Perehdytystä Tvärminnessä



Metsähallituksen Suomenlahden meritiimillä sekä kiertävällä meritiimillä oli viime viikolla kenttätöiden perehdytysviikko Tvärminnessä. Vanhat sekä uudet luontokartoittajat harjoittelivat ja kertasivat niin lajistoa, turvallista veneellä liikkumista kuin ensiaputaitojakin. Lisäksi ohjelmaan sisältyi solmukoulutusta ja kenttävälineiden pakkaamista ja huoltoa. Nyt luonnistuu kaikilta lukuisat solmut, lajisto alkaa olla hallussa ja jokainen osaa toimia oikein hätätilanteessa! Viikko oli hyödyllinen, mutta jokaisesta kartoittajasta näki, että polte päästä merille “tosi toimiin” oli jo pitkän talven jälkeen kova.

Suomenlahden meritiimi on tänä kesänä kiinnostunut ihmispainealueista sekä rakennetuista rannoista. Haluamme siis nähdä kuinka ihmistoiminta vaikuttaa merenpohjan kasvillisuuteen Helsingin, Espoon, Inkoon ja Sipoon, Porvoon, Loviisan ja Kotkan edustalla. Luvassa on runsaasti sukelluskartoituksia sekä merenpohjan videointeja.

Tänä kesänä liikkuu taas merialueilla iloisia luontokartoittajia, jotka varmasti moikkaavat vastaantulevia veneilijöitä innokkaasti koko miehistön voimin. Vesilläliikkujat, älkää siis ihmetelkö, jos näette Metsähallituksen veneen ja siellä joukon käsiä nousevan pystyyn! 

Kolme kartoittajaa kelluu vedessä pelastautumispuvuissa. Kaksi on veneessä ja nostavat yhtä ylös.

Harjoittelimme veden varaan joutuneiden kartoittajien takaisin veneeseen auttamista. Kuva: Maiju Lanki / Metsähallitus.

9 kartoittajaa pelastautumispuvuissa yhdessä läjässä kellumassa.

Lämmön säästämiseksi keräännytään tiiviiseen pakettiin yhteen vedessä, jos esimerkiksi vene uppoaa ja kaikki joutuvat veden varaan. Kuva: Maiju Lanki / Metsähallitus.

Kaksi ihmistä veneessä auttavat vedessä olevaa sukeltajaa.

Hätään joutuneen sukeltajan ensiavun harjoittelua. Kuva: Maiju Lanki / Metsähallitus.

Kaksi ihmistä veneessä, molemmat katsovat sukeltajaan päin, joka on veden alla. Toinen pitelee narua.

Veneessä on aina pintahenkilöitä seuraamassa sukeltajan liikkeitä ja kuplia narun päässä valmiina toimimaan, jos sukeltaja kaipaa apua. Kuva: Maiju Lanki / Metsähallitus.

Ihmisiä ajamassa veneellä.

Kuva: Maiju Lanki / Metsähallitus.



 Essi Lakso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti