lauantai 20. toukokuuta 2017

Ulos mukavuusalueelta


https://www.facebook.com/Meriluontokeskus/videos/266045610526634/

Kalajoen Meriluontokeskus juhli tänään 10-vuotispäiväänsä, ja satavuotias Suomi juhli vuoden toista #luonnonpäivät -tapahtumaa, Villiinny keväästä. Minä juhlin sitä että astuin isosti ulos omalta mukavuusalueeltani.
 
Olen aina epäonnistunut valokuvissa. Ihana mieheni on tietysti sitä mieltä että minun ei tarvitse kuin hiukan muikistella ja voitan heti Suomen huippumalli haussa -kilpailun. Realistisesti katsoen en ole hyvä still-valokuvissa. Eräillä päivälliskutsuilla pyysin erittäin suorapuheista ystävääni Mariaa yrittämään hyvää valokuvaa minusta - hänen mielestään oli nimittäin mahdoton ajatus, että jostakusta ei saisi hyvää kuvaa jos oikein yrittää. Reilut 40 kuvaa otettuaan Maria sanoi "Olet oikeassa, susta ei saa hyvää still-valokuvaa." Sitten hän sentään poikkeuksellisessa hyväntahdon puuskassa lisäsi "Ehkä sä olet parempi liikkuvassa kuvassa?"
 
 

VELMU-kartoituksia esiteltiin Villiinny keväästä #luonnonpäivät -tapahtumassa Kalajoella.
Olen kyllä ollut telkkarissa Metsähallitus-urani aikana, mutta en ole koskaan ottanut yhtään live-videoita saati ollut innostunut siitä. Talon viestintätiimi on kuitenkin kertonut, että "Face rakastaa videoita!" ja että livestriimaaminen on nyt niin kovasti in.
 
Päätin siis astua ulos mukavuusalueeltani ja opetella tekemään live stream -videoita.
 
Ensimmäiset kaksi kokeilua eivät onnistuneet. Ihan ensimmäistä edeltävät 7 min vietin merkaten niitä 451 kaveria, joiden EN halua näkevän videota (ajattelin harjoitella miehelläni). Kesti kauan, ja sitten video ei onnistunut. Hyvä alku.
 
Tapahtumapäivän aamuna yritin uudelleen. Sain naamani näkyville mutta sitten kuva jäätyi juuri niin kamalaksi kuin still-kuvani aina. Ei siis onnistunut sielläkään.
 
Kalajoen Meriluontokeskuksella oli hyvä nettiyhteys, ja sieltä sitten sain laitettua ensimmäisen, hapuilevan ja omituisen 40 s pitkän live stream -videoni. Video lähti kiertämään rataansa virtuaalimaailmassa ja minä olin onnellinen.
 
Kun sitten tuli aika videoida livenä Tuunaa paras pönttö! -kisasta, video hyytyi taas. Netti puuttui heti oven ulkopuolella. Päädyin siis videoimaan tapahtumaa ja menin sisälle puskemaan videon Faceen. Lähes livenä, koska eroa ei ollut kuin minuutin verran.
 
Onnistui, enkä kuollut, eikä ollut ihan kamalaa!
 
https://www.youtube.com/watch?v=ZGkHmMSlVpY&feature=youtu.be

Hienossa tapahtumassa olisi voinut käydä enemmänkin väkeä, mutta päivän ehdottomasti suurin askel minulle (vaikka kenties pienehkö ihmiskunnalle) oli se, että seuraavan videon teko oli jo itse asiassa aika hauskaa :)
 
 
Olipa mukava päivä, ja seuraavan kerran osaan vielä paremmin! Tällä hetkellä videota on katsottu jo 617 kertaa. Ei siis ihan onneton suoritus, ensikertalaiselta :) Oikein paljon kiitoksia kaikille osallistujille, järjestäjille ja videoni katsojille! Kylläpä jäi hienosta päivästä hyvä mieli :)
 
Essi Keskinen
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti