perjantai 5. elokuuta 2016

Pokemon- eikun vesikasvijahdissa


Mukavia hommia. Kesän työharjoittelija Juho metsästää vesikasveja ja Pokemoneja

Minäkin olen muun maailman tavoin alkanut pelailla maailmalla kovin suosittua mobiilipeliä Pokemon GO:ta, ja vaikka kesä on tullut vietettyä töiden ääressä, niin on sitä tullut muutama pokemonikin napattua. Aloin pelailemaan peliä lapsuuden fanituksen ja liikunnan saannin takia, koska eipä sitä muuten ole tultua hirveästi lenkillä käytyä.  Aloin miettimään (okei, Essin ehdotuksesta) miten ajatukseltaan samanlaisia nämä kaksi, suosittu mobiillipeli ja kasvillisuuskartoitukset oikein ovatkaan.

Molemmissa mennään jonnekin ja yritetään saada sieltä napattua kaikenlaisia eri otuksia. Menetelmiä on erilaisia. Pokemonissa voi metsästää omalla kotisohvalla odottaen niiden tulevan sinne ja kenties tehostaen sitä ”hajusteen” avulla. Tehokkaampi tapa pyydystää pokemoneja on mennä liikkumaan eri kulkuvälineiden kanssa. Niissäkin on tehokkuudessa eroja. Kävely on hidasta pyöräilyyn tai autolla liikkumiseen verrattuna mutta liikunnan ja liikenneturvallisuuden kannalta kävely on paras tapa. Kartoituksessa tavoista nopein ja helpoin on videokuvaus, mutta siinä jää aina jotain huomaamatta ja kaikkia lajeja ei voi pelkästä videosta tunnistaa. Kahlauksen ja sukelluksen avulla saadaan tarkat tiedot, mutta ne ovat hitaampia tapoja, mutta kaikin puolin tarkoitukseen soveliaampia.

Mitäs täältä oikein löytyykään?

Olemme pyrkineet löytämään mallinnettuja ja harvinaisia lajeja paikoilta joita ei ole ennen kartoitettu tai sieltä on mallinnettu näitä lajeja. Nämä ovat kuin harvemmin pokemonissa esiintyvät monsterit, joita saadakseen joutuu menemään kotioveaan pidemmälle metsästämään. Kun mallinnetun uhanalaisen lajin sitten nappaa, on se sen arvoista, vaikka olisi joutunut kahlaamaan läpi ruovikoiden ja kivikoiden.

Lähes kaikkialla kuitenkin kohtaa yleisiä lajeja, joita nappaillaan mukaan, sillä niistä saadaan arvokasta kokemusta sekä karkkeja pokemonien kehittämiseen. Kartoituksessakin tulee vastaan yleisiä lajeja jotka merkitään muistiin koska vaikkei niitä yritetä aktiivisesti etsiä eikä niiden esiintymisiä tarkasti seurata, niin ne ovat tärkeää informaatiota tutkijalle.   
 
Mikä kasvi tämä oikein on?

Kaikin puolin olen tykännyt olla täällä töissä ja olenkin saanut tästä hyvää kokemusta tuleviin opintoihin ja ammattiin. Ja vaikkei niitä pokemoneja ole kovin paljon tullut metsästettyä, niin on sitä näitä töitä tehdessäkin saanut hyvin liikuntaa ulkoilmassa.

Juho

Kesäharjoittelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti