sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Metsähallitus shoppailemassa – ei kun merellä!

Kenttäkausi on taas lähtenyt vauhtiin, tai ainakin sen valmistelut. Edelliset kaksi viikkoa Korpoströmin meritiimi on valmistellut muuttoa Selkämerelle Reposaareen sekä sen ohessa valmistellut kiinteitä sukelluslinjoja kuten muutkin tiimit. Ei ainoastaan kiinteisiin sukelluslinjoihin mutta myös muihin asioihin tarvitsee joka vuosi tavaraa, tavaraa ja tavaraa. Tätä allekirjoittaneen piti lähteä Aimin kanssa hakemaan Turusta päivänä eräänä.

Ostoslistoja oli monia ja jostakin kumman syystä ne eivät kaikki mahtuneet edes yhdelle lapulle. Takaraivossa hieman kutkutti ajatus, jospa ehdittäisiin törmätä lounaalla Tammisaaren aluemeribiologi Tiinaan, joka edellisenä vuonna oli tiimissämme suunnittelijana. Huhu oli ennättänyt kulkea Korpoströmiinkin, että Tiina olisi samana päivänä Turussa samoissa hankinnoissa kuin mekin...

Joitakin ostoslistoja
Läpikäytäviä kauppoja taisi olla noin 13 kun matkaan lähdettiin, loppujen lopuksi niitä oli 15 (ja joissakin niistä käytiin pariin otteeseen). Olimme lähteneet aikamoisessa vauhdissa liikenteeseen koska tiedossa oli pitkä päivä. Noin 9km oli ajettu kun toimistolta tuli soittoa, että vaihtoon menevä happipullo oli jäänyt sinne, ei kun takaisin sitä hakemaan ja uutta yritystä kehiin.

Itselleni Turku ei ole kovin tuttua seutua joten onneksi minulla oli seuralaisenani Aimi joka onkin Turusta kotoisin. Kevin oli varustanut meidät omalla navigaattorillansa ja olihan meillä puhelimessa myös googlen oma navigaattori… (tässä kohdin mitä lämpimimmät terveiset Kotkaan Emmille ja Annalle, ei näkynyt hirviä, johtunee siitä, ettei googlen navia käytetty). Itse kannatan vanhanaikaista karttaa mutta ei tuo navigaattori, siis oikea, hassumpikaan tapaus ole. Kevinin navigaattori tosin koki aika tylyä kohtelua. Aimin tuntiessa Turkua oli hänen reittisuunnitelmansa ykkösvaihtoehtomme ja Kevinin navigaattori back-up plan. Navigaattori tosin oli koko ajan melkein enempi äänessä kuin me koska se yritti saada meidät pois Aimin valitsemalta reitiltä. Näissä tapauksissa sitä kehotettiin ensin kohteliaasti hiljenemään ja heti perään ei enää niin kohteliaasti koska se vain ei suostunut hiljentämään suutaan, siis kaiutintaan.
Suunnitelmat ja ostokset ehtivät vaihtua moneen otteeseen päivän aikana ja uutta ostettavaa tuli viestien ja puheluiden lomassa koko ajan lisää. Toki mekin soittelimme ja varmistelimme paikan päältä oliko tämä nyt sitä mitä haluttiin ja nykytekniikan avulla se kävikin melko näppärästi.

Kelpaako tämä?
Varoja kun ei ole rajoittamattomissa määrin käytössä johti tämä nimenomaan siihen, että monessa kaupassa käytiin tarkistelemassa hintoja, ennen kuin ostopäätös tehtiin. Tulipa sitä onnistuneesti tingittyäkin, vain hullu maksaa pyydetyn hinnan vioittuneesta tuotteesta, ainakin minun mielestäni.
Lounashaaveet Tiinan kanssa olivat jo aika nopeasti menneet romukoppaan kun totesimme, että niiden ostoslistojen kanssa siihen ei ole mitään mahdollisuuksia. Lounaalle päästiin vasta klo 16 ja sekin syötiin alta aikayksikön.
Työturvallisuus mielessa, maalla ja merellä
Matkan loppuhuipentuma suoranaisesti käveli syliimme Turun Motonetissä klo 18 liepeillä. Aikalailla uupuneina kävelimme sisään liukuovista ja eikö samaan aikaan sieltä ollut tulossa Tiina, jee! Itse taisin puhjeta hillittömään nauruun ja Tiina meni ensijärkytyksestä sanattomaksi. Lounastaa emme ehtineet mutta onneksi törmäsimme vahingossa samassa kaupassa. Tiinan terveiset meille olivat, että hän oli ostanut joitakin hyllyjä täysin tyhjäksi Motonetissä! Olimme ajaneet ristiin rastiin samoissa putiikeissa, mm Ursuk ja Woikoski olivat myös olleet Tiinan kohteita.
Kauppoja oli siis 15 ja tuntui siltä, ettei läheskään kaikkea mitä tarvittiin ja haluttiin saatu hankittua. Joissakin paikoissa myytiin ei-oota ja toisissa emme olleet vakuuttuneita hinnoittelupolitiikasta. Kävihän myös niinkin, että päädyimme kauppaan joka ei enää tarjonnut palvelua jota halusimme ja he lähettivät meidät toiseen kauppaan.
Ostosreitti Aimin mukaan
Tämä maastopäivä poikkesi hieman normaalista, tyttöjen shoppailureissun kriteerejä se ei myöskään täysin täyttänyt, mutta kivaa oli!

Roosa Mikkola


1.     S-Market Parainen
Suutaria etsimässä
2.     Hong Kong Parainen
Koukullinen mela veneeseen, saaveja, puutarhaletkua, laatikoita, prikkoja, tankoa A-lippuun…
3.     Tokmanni Parainen
Saaveja, puutarhaletkua, prikkoja, saaveja, tankoa A-lippuun
4.     Ursuk
Regut uudestaan huoltoon, liivintäyttöletku
5.     Woikoski
Happipullo vaihtoon
6.     Turun Lukko
Vuotavien paukkuliivien testaus (eivät enää testanneet)
7.     Turun Merivaruste
Paukkuliivien jättö testaukseen
8.     Suutari Nopsa
Rikkoutuneen sukellusliivin korjaus
9.     Suomalainen kirjakauppa
Toimistotarvikkeita (ei ostettu)
10.   Kansallinen kirjakauppa
Toimistotarvikkeita
11.   Meredin
Turvaköyttä sukeltajalle, merikarttaa, soihtuja, raketteja, savua...
12.   Suutari Nopsa
Liivin nouto
13.   Kansallinen Kirjakauppa
Merikartta, toimistotarvikkeita
14.   Motonet
Moottoriöljyä, mittanauhoja
15.   Musti ja Mirri
Fleksit sukeltajille
16.   Faunatar
Fleksit sukeltajille
17.   K-Rauta
Tanko A-lippuun
Lista kaupoista joissa käytiin ja mitä sieltä ostettiin/pyrittiin ostamaan
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti