torstai 27. kesäkuuta 2013

Kommelluksesta toiseen - terveisiä Perämereltä

Tällä viikolla on sattunut ja tapahtunut kaikenlaista pientä. Essin ei tarvitse kuitenkaan lomallaan huolestua, täällä on kaikki oikein hyvin! J


Juhannuksen jälkeen autojen nokat osoitti kohti Kalajokea aamulla kahdeksan pintaan. Raahen jälkeen meidät pysäytettiin tien sivuun, koska risteyksestä oli tulossa pitkä kuljetus. Ja melekonen pitkä kuljetus se olikin! Sieltähän ilmestyi rekka joka kuljetti tuulivoimalan siipeä. Risteyksestä 8-tielle kääntyminen näytti todella vaikealta ja hitaalta puuhalta. Noh, vihdoin kun rekka oli risteyksestä päässyt ja ajattelimme, että nyt matka jatkuu, niin ei, sieltähän oli tulossa toinen samanlainen. Ehdittiin jo miettiä, että kai sieltä kolmaskin tulee, mutta kahden rekan jälkeen meidät päästettiin jatkamaan matkaa.

Pitkä kuljetus Raahessa, tuulivoimalan siipien siirto.


Kalajoelle päästyämme tutkimme mökillä karttoja ja mietimme mihin suuntaamme inventoimaan. Inventoimaan mentiin kaikilla kolmella veneellä, Maialla, Busterilla ja Bella Bambinalla (eli meidän kumiveneellä). Työt sujui hyvin, vaikka osa pisteistä oli hieman haastavia kun oli paljon karikoita. Haastetta toi myös navigointilaitteiden ja kännyköiden hetkellinen toimintahäiriö. Satelliittiyhteyksissä oli ilmeisesti jotain häikkää, mutta pisteille päästiin kartan ja GPS:iin käsin syötettyjen koordinaattien avulla.

Bella Bambina töissä.

Buster tauolla.

Sateella Maiassa saa hyvin suojattua kuvaamisvälineet.

Joskus kahden pisteen välillä saattaa ehtiä ummistaa silmänsä muutamaksi sekunniksi.


YLE:n uutiset kävivät tutustumassa meidän työhön pari viikkoa sitten. Toimittajat tulivat mukaan kun menimme inventoimaan ja haastattelivat Essiä. Meidän juttu tuli radiosta tiistaina klo 15.30 (tsekkaa tästä radio-juttu) ja tv:stä klo 17 ja 19 (tv-juttu).

Tiistaina nostettiin merestä kaikenlaista.


Keskiviikkona aloitettiin muutto Kalajoelta Hailuotoon. Johanna ja Manu ajoivat Maian meritse ja muut tavarat ja Buster tuotiin autoilla. Johannalta oli jäänyt kengät ja housut matkasta kun matka-asuna toimi pelastautumispuku. Siispä lounastauon yhteydessä suuntasimme Tokmannille etsimään hieman edustuskelpoisempaa asua… Alkuillasta kaikki tavarat oli saatu kuljetettua perille, ja maanantaina alkaa tositoimet Hailuodossa!

Viimeinen muuttokuorma oli isohko.

Johannan ostokset.

Tytöt Hailuodon lautalla.


Manu ja Lari pääsevät tällä kertaa edustamaan meritiimiä, kun Raahessa on viikonloppuna Pekanpäivät. Siellä kannattaa mennä vierailemaan lauantaina jo meidän poikien vuoksi, mutta myös siksi, että ohjelmassa on Nuoren herran juhlasukellus. Nuori herra on siis kopio Raahen museossa olevasta maailman vanhimmasta sukelluspuvusta.

Lopussa on vielä muutama kuva vedenalaisen luontopolun pystyttämisestä. Se on nyt siis kunnossa ja odottaa innokkaita sukeltajia!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti