keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kuin viimeistä päivää


Viimeistä kertaa istun kirjoittamassa lauttajonossa. Tänään on Hailuodon viimeinen päivä tälle kesää. Pekka ja Manu ajavat paraikaa Fasteria ja Busteria 11 m/s luoteistuulessa Marjaniemestä mantereelle Kiviniemeen, Johanna, Lari, Niina ja Markus siivoavat kämppää ja minä vien ensin kumiveneen hallille ja haen sitten pojat Kiviniemestä ja nostan Busterin ylös. Kumppari on nyt Busterin trailerilla. Ei voi ainakaan moittia alimitoituksesta, kun yli 750 kg ottavalle trailerille on liinoilla kiinnitetty ehkä 80 kg kumivene.
Saunaa voi käyttää myös kuivatustelineenä ja varastona. Onneksi meillä oli käytössä myös rantasauna.

Meriluikkia.
Lähteminen on aina periaatteessa haikeaa, mutta tämä muutto Hailuodosta kohti uusia maisemia on vain muutosta. Oulun meritiimi ei ole koskaan ennen viettänyt näin pitkää pätkää Hailuodossa vedenalaisinventointeja tehden, ja tämä olikin erityisen mielenkiintoinen kuukausi. Hailuotoa on kierretty ympäri ämpäri ja eilen löytyi kasvioonkin ihan uusi laji, tuppivita.

Manu etsimässä SYKEn pistettä...

Eilen juhlimme erittäin onnistuneen Hailuodon leirin päättäjäisiä Blondellin shampanjalla ja perulaisittain marinoiduilla grillatuilla häränsydänvartailla. Hyttysetkin ymmärsivät jättää meidät rauhaan vaikka ilta olikin melko tyyni ja pystyimme syömään ulkona.
Shampanjaa, häränsydämiä ja valokuvaajan etusormi.

Hailuodosta tarttui matkaan noin 700 VELMU-pistettä. Tämä on ihan loistosuoritus, kun kesän tavoite on yhteensä 2000 pistettä. Kun kuitenkin ottaa huomioon, että Perämerellä inventoinnit täytyy lopettaa yleensä jo syyskuun puoliväliin mennessä koska syysmyrskyt alkavat raivota ja rantakasvit alkavat olla kuolleita, kuukausia ei ole enää jäljellä kuin reilut kaksi. Sama pistetahti täytyy siis olla päällä koko ajan jotta tulostavoitteet tulevat suoritetuiksi, ja lisäksi pitäisi alkaa sukeltaa. Eli kiirettä pitää edelleen, vaikka Hailuodon tavoitteet ylittyivätkin roimasti.
Niina ja Johanna sävelsivät viemäriputkivene Pantherille oman laulun, joka lauletaan "Juokse sinä humma" -sävelen mukaan.

Minun perinteinen viikon kesälomani alkaa huomenna. Juhannuksenjälkeinen viikko on varattu ns. perhelomalle, eli sen sijaan että mökkeilisin työkavereiden kanssa, mökkeilen mieheni kanssa. Ihan mukavaa vaihtelua kun mökissä ei ole kahdeksaa ihmistä vaan kaksi.

Sen jälkeen tiimi muuttaakin Krunneille.

Sitä ennen kuitenkin juhannuksenviettoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti